2010-04-07

Pamoka: greitas vaizdo įrašymas ir publikavimas su Qik

Kartais būname įvairiuose renginiuose arba tiesiog ką nors įdomaus pamatome gatvėje ir tai nufilmuojame norėdami parodyti visam pasauliui. Bet dažniausiai tenka grįžti namo, perkelti video į PC, o tada jį įkelti į kokią nors video svetainę, pvz. YouTube. Bet tam dažnai praleidžiame nemažai laiko ir video nebūna ką tik nufilmuotas, o jau kelių valandų senumo.

Tačiau jei turite vieną iš naujesnių Nokia telefonų, galite visa tai padaryti vos per keletą minučių. Nufilmuoti ir paskleisti video per norimus socialinius tinklus užims labai mažai laiko. Visa tai galėsite atlikti su Qik programa.

Programos Qik ilgai ieškoti nereikės - ją rasite "Ovi" parduotuvėje įvedę į paiešką pavadinimą. Yra dvi programos versijos - nemokama "Lite" ir mokama "Premium". Su mokama programos versija galėsite įrašyti geresnės kokybės video ir vėliau juos atsisiųsti, tačiau "Premium" versija Jums kainuos 5 eurus, todėl toliau aprašysiu nemokamą versiją.
Qik versijos Ovi parduotuvėje

Siunčiama Qik nemokama versija


Įsijungę programą turėsite prisijungti. Tam reikės arba susikurti naują vartotoją, arba pasirinkę "Facebook Connect" prisijungti su facebook duomenimis.
Prisijungimo pasirinkimas
Naujo vartotojo kūrimas


Prieš pradedami filmuoti atsidarykite savo el.pašto dėžutę ir paspauskite nuorodą į savo Qik video kanalą. Ten prisijungę su savo vartotojo vardu pasirinkite nuorodą "My Networks".

Nuoroda el.pašte
Nuoroda Qik kanale

Atsivėrusiame puslapyje matysite socialinių tinklų ir svetainių logotipus. Paspaudę juos galėsite Qik prijungti su Facebook, Twitter, YouTube, Blogger ir kitomis sistemomis. Dabar viskas, ką jūs nufilmuosite, pateks ne tik į Qik kanalą, bet ir į nurodytas svetaines.

Nuo šiol Jūs galite užfiksuoti tai, ką matote įdomaus, ir labai greitai video parodyti visiems kitiems. Programa video įkėlimui naudoja internetą ir gali "suryti" nemažai duomenų.