2009-09-24

3D akiniai: 2 dalis - green/magenta akiniai


Kaip žinia, daugiausia filmų yra išleista akiniams su raudonu ir šviesiai mėlynu stiklais. Tačiau yra dar vienas, mažiau paplitęs, 3D kino ir paveikslėlių formatas. Tai žalio ir rausvo stiklų akiniai. Deja, jų pagaminti nelabai pavyks (ypač dėl rožinės spalvos), todėl juos reikės gauti iš kur nors kitur. Yra keletas būdų juos gauti.

Visų pirma, galite bandyti pirkti internetinėse Lietuvoje neseniai atsidariusiose 3D akinių parduotuvėse. Bet čia už vieną porą gali tekti sumokėti apie 11 litų.

Galite bandyti ieškoti produktų užsienio internetinėse parduotuvėse, bet ten gali tekti sumokėti ir už jų atvežimą (ne visose).

Paprasčiausias būdas - nueiti į bet kokią didesnę parduotuvę, prekiaujančią DVD diskais (pavyzdžiui, didesnę Maximą) ir nusipirkti pirmąjį Lietuvoje išleistą siaubo filmą 3D formatu "My Bloody Valentine 3D". Jį galite įsigyti ir kai kuriose internetinėse parduotuvėse. DVD kaina 30 Lt.

Filmas, kaip būdamas siaubo žanro, įvertintas ganėtinai gerai (6/10), be to, jame rasite 3 poras green/magenta (žalias/rausvas) akinių poras - vieną sau ir dar dvi savo draugams ar šeimos nariams, todėl nereikės filmo žiūrėti atskirai kiekvienam, o trys žmonės galės žiūrėti jį vienu metu. Be to, jei nenorėsite žiūrėti filmo 3D formatu, apverskite diską ir rasite 2D filmo versiją. Pirkdami šį DVD, jūs sutaupysite apie 3 LT, nei perkant akinius internetinėje parduotuvėje, be to, jūs gausite ir filmą. Tam nereikės net banko sąskaitos (nebent norėsite pirkti internetu).

Kai kurie žmonės, kurie žinojo apie šį DVD (tarp jų ir aš), sugebėjo filmą įsigyti per Maximos 40 procentų nuolaidą filmams, ir už visą komplektą mokėjo tik apie 17-18 litų.

Daugiau apie filmą galite rasti: IMDB , Obuolys.lt , AcmeFilm

Aš pats nieko reklamuoti nenoriu ir neesu niekuo susijęs su šiuo DVD, tik sakau, kad tai paprasčiausias būdas gauti 3D žalio/rožinio stiklo akinius. Akiniai yra originalūs, pagaminti JAV, lygiai tokie patys buvo duodami kino teatruose einant į filmą:


O pagaminti raudono/šviesiai mėlyno stiklų akinius mums padės viena parduotuvė. Apie tai skaitykite TREČIOJOJE DALYJE