2009-02-19

Viskas apie Windows 7 - 4 dalis - grafikos nustatymai

Straipsnį apie naująjį starto meniu skaitykite šio mėnesio gale


4 dalis - grafikos nustatymai
Šį kartą parašysiu jums apie įvairius naujus grafikos nustatymus naujojoje Windows 7 operacinėje sistemoje. Visų pirma - į Windows 7 grąžintas temų pasirinkimas:
Čia galėsite ne tik pasirinkti vieną iš įdėtų temų, bet taip pat galėsite atsisiųsti temų iš interneto bei susikurti jas patys. Kai kurios temos turi net po kelis paruoštus ekrano paveikslėlius, kurie automatiškai keisis kas pusvalandį arba kitą jūsų nustatytą laiką. Vieną tema sudaro:
  1. Ekrano paveikslėlis
  2. Langų spalva (kam Windows Vista pasirodė per tamsi, šios OS norės kuo greičiau, nes starto meniu nebeatrodys visada juodas kaip su Windows Vista)
  3. Garsų paketas (įvairūs kompiuterio, programų įsijungimo, išsijungimo garsai ir pan.)
  4. Ekrano užsklanda
Be to, bent iš pirmo žvilgsnio neatrodė, kad besikeičiantys ekrano paveikslėliai ir kiti grafiniai nustatymai stabdytų kompiuterį. Bet testus daro ekspertai, o aš tik mėgėjas, todėl negaliu to garantuoti.
Su Windows 7 rasite labai daug naujų ekrano paveikslėlių ir keletą naujų ekrano užsklandų. Kaip jau ir esu minėjęs, visus su Windows 7 pridėtus ekrano paveikslėlius galite gauti iš http://www.vista123.net/content/windows-7-6956-regional-wallpapers.

Jau su Windows Vista atsirado įvairių įrankių linija dešinėje pusėje, vadinamoji "taskbar". Joje galima įsidėti įvairių įrankių, pvz. naujienų portalų rss, pranešimus apie orus ar lipnių lapelių. Visa tai būdavo galima patogiai susidėti į pačią liniją arba išstumti ant pačio ekrano. Su naująja operacine sistema dešinioji linija dings, priedus bus galima išmėtyti tik ant pačio ekrano. O kad visada galėtumėte pamatyti ant ekrano esančius įrankius nesuskleidžiant visų lentelių į apačią, Windows 7 įsitaisė naują mygtuką:
Jį galima rasti prie laikrodžio ir datos. Privažiavus prie jo visos lentelės pasidarys permatomos ir lengvai pamatysite viską ant ekrano. Naujoji funkcija vadinsis Windows Aero Peek, o kaip atrodys šis efektas rasite Vikipedijoje.

Tiek šiam kartui, tačiau tai ne visi grafiniai sistemos pasikeitimai. Apie juo rasite ir kituose Windows 7 straipsniuose.