2009-06-15

BGPK - Anvil Studio




Ši programa patiks tiems, kurie moka groti. Tai - tarsi virtualus pianinas. Pasirenkate natų tipą, muzikos instrumentą ir galite bandyti sukurti kažkokią melodiją. Aš neesu muzikantas, todėl jums nelabai paaiškinsiu, kas kur yra, o tie kas moka groti patys atsisiųs ir išsiaiškins. Bet trumpai vis tiek parodysiu.


Įjungus programą viskas vyksta viename lange. Viršutiniame dešiniajame kampe (pažymėta violetine spalva paveikslėlyje) yra pagrindinis laikrodis, nurodantis kuriamo garso takelio trukmę. Žalia spalva paveikslėlyje pažymėta vieta, kur galima pasirinkti norimą muzikos tempą. Kad būtų viską kurti paprasčiau, čia yra ir metronomas (pažymėtas mėlyna spalva), kuris priklauso nuo nustatyto tempo. Truputį žemiau galite rasti ir langelį, kuriame galima pasirinkti norimą muzikos instrumentą (langelis pažymėtas raudonai paveikslėlyje). Norėdami pradėti kurti muziką, spauskite "Compose" (paveikslėlyje žymimas oranžine spalva).



Paspaudus mygtuką, langas transformuojasi, ir atsiveria pianinas (pažymėtas žydrai antrajame paveikslėlyje). Virš jo galima pasirinkti natų tipą ir dar keletą nustatymų (pažymėta mėlynai). O virš visų natų nustatymų gelsvame fone aiškiai matomos penklinės natoms. Galite pradėti bandyti!

Norėdami atsisiųsti naujausią programos versiją, eikite į http://www.anvilstudio.com/upgraden.htm ir spauskite trečiąją nuorodą.