2008-12-06

Viskas apie Windows 7 - 1 dalis - išvaizda

1 dalis - išvaizda
Windows 7 atkeliauja! Microsoft patvirtino, jog nauja Windows versija vadinsis Windows 7 ir ji bus išleista antroje 2009 metų pusėje. Bandomoji versija, kaip rašo www.xbitlabs.com, bus išsiųsta DVD diskais visiems MSDN profesionalų konferencijos dalyviams.

Su šia žinia, kuri jau nelabai nauja, aš pradedu pranešimų seriją "Viskas apie Windows 7". Kas porą savaičių pasistengsiu parašyti ką nors įdomaus ir naujo apie šią operacinę sistemą.

Šiandien noriu parodyti jums operacinės sistemos nuotrauką, taip pat dabartines smarkiai atsinaujinusių piešimo programos "Paint" ir teksto rašymo bei spausdinimo programos "WordPad" nuotraukas.

Kadangi operacinė sistema nepabaigta, negaliu parodyti jums galutinės jos išvaizdos, bet internete jau yra pasirodžiusių iki dabar sukurtos Windows 7 naujosios išvaizdos nuotraukų. Turiu ir galiu parodyti vieną iš jų:
Tarp lentelių skirtumo beveik nėra, galite tai pamatyti šiame palyginime:


Tačiau Starto meniu gan smarkiai pasikeitė. Peržiūrėkime pasikeitimus:

Kaip matome, "starto burbulas" (1) nepasikeitė. Toliau, kaip ir visose Windows versijose, eina greitieji mygtukai (2) . Tačiau dabar atidarytų programų rodymas pasikeitė - dingo tekstas ir liko tik piktogramos (3). Po viso to ateina laikas įvairių pastoviai veikiančių programų piktogramoms (5). Jos nepakito, ir, kaip ir Windows Vista, pasislepia su rodykle (4). Bet rodyklė kažkodėl pakeitė kryptį - dabar žiūri į viršų. Prie laikrodžio (6) atsirado data, tai manau tikrai naudingas dalykas, kadangi nereikia kiekvieną kartą privažiuot, ir laukt kol ji pasirodys.

Štai kokie pakitimai matomi Windows 7 Starto linijoje, bet tai dar tikrai ne galutinė versija. Tai, ką dar noriu pasakyti apie Windows 7 apatinę liniją, yra tai, jog ji pasidarė daug didesnė. Pažiūrėkime į palyginimų lentelę:
Nuo pat Windows 98 apatinė Starto linija didėjo. Windows XP ir Windows Vista linijos buvo identiško aukščio, tik skyrėsi tai, jog Vistoje truputį į viršų yra iššokęs "Starto burbulas". O Windows 7 linijos dydžio skirtumas didžiulis. Manau, kad ji dar bus suploninta, kadangi tai tikrai nėra patogu daug naršantiems internete bei dirbantiems su ofisu žmonėms.

Štai ką norėjau pasakyti šiam kartui, o artimiausiu metu tikėkitės dar vieno mano pranešimo apie Windows 7 atsinaujinimus.

BERNEX

Prašau palikti komentarą apie šias naujoves, man labai įdomi Jūsų nuomonė!