2009-06-28

Viskas apie Windows 7 - 7 dalis - Windows XP per Windows 7

Microsoft sukūrė tai, ko reikėjo daugeliui vartotojų. Nepasileidžia programa ar žaidimas, nes jie pagaminti senai ir nėra pritaikyti naujosioms Windows operacinėms sistemoms (tokioms kaip Vista arba 7). Nebe bėda! Įsidiekite Windows Virtual PC su Windows XP režimu, ir mėgausitės senąja Windows operacine sistema per naująją operacinę sistemą. Nereiks "skaldyt" disko į "particijas", o Windows XP galėsite paleisti paspaudę nuorodą "starto" meniu.

Kaip tai padaryti? Einat į http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx . Ten, prie užrašo
"Windows 7 System type" pasirinkite, kokią (ar 32, ar 64 bitų) operacinę sistemą naudojate, o šalia langelyje pasirinkite norimą kalbą. Jei šių nustatymų nepasirinksite, pamatysite TAI. Kai pasirinksite sistemos kalbą ir tipą, galėsite atsisiųsti. Pirma atsisiųsti ir įdiegti reikia "Windows Virtual PC", o tik paskui "Windows XP mode". Po viso šito turėtumėte rasti nuorodas į Windows XP rėžimą "starto" meniu ties punktu "Windows Virtual PC".

Deja, jei jūsų kompiuterio procesorius per senas, gali nieko nepavykti. Tam, kad veltui visko nesisiųstumėte, SPAUSKITE ČIA ir atsisiųskite programą SecurAble. Kai įdiegsite programą, virš užrašo "Hardware Virtualization" turėtumėte pamatyti užrašą "Yes" arba "Locked on". Tuomet Windows XP jums turėtų pasileisti. Jei užrašys "No" (taip, kaip man), jums nepasisekė ir teks pakeisti savo kompiuterio procesorių naujesniu.