2009-08-20

BGPK - SketchUp






Google ShetchUp yra Google sukurta projektavimo programa. Ši programa nėra tokia populiari, kaip, pavyzdžiui, Google produktas Earth. Tačiau šios programos yra susijusios todėl, kad perkūrus realų pastatą (pvz.: savo namą) jį galima patalpinti į Google Earth.

Google SketchUp nėra tokia sunki kaip brangios 3d modelių kūrimo programos, kaip "3D Studio Max", tačiau jai įvaldyti reikia laiko. Svarbiausia yra žinoti, kur kas randasi.

Naujas detales kuriamam objektui galėsite sukurti pasirinkę vieną iš kūrimo įrankių (pažymėta raudonai), tai, ką sukūrėte, taisyti galėsite su taisymo ir matavimo įrankiais (pažymėta geltonai paveikslėlyje), pakeisti įvairias kuriamo objekto detalės vietą galėsite naudodami pozicijos keitimo įrankiais (pažymėta geltonai), o pačią sceną sukti galėsite sukimo įrankiais (pažymėta žydrai). Ant objektų tekstūras arba spalvas galėsite lentelėje "Materials". O daugybę kitokių nustatymų rasite viršuje esančiuose išsiskleidžiančiuose meniu.

Pats neesu gerai įvaldęs šios programos, ir neesu sukūręs nei vieno objekto, todėl neklauskit kas kaip. Patys išbandykit, ir, gal ką suprasite..!

Tai buvo paskutinis straipsniukas iš "Bernex Geriausių Programų Kolekcijos"! Daugiau informacijos, kas Jūsų, mano tinklaraščio lankytojų, laukia artimiausiu metu, sužinosite specialiame straipsnyje šį pirmadienį.