2009-11-01

Lietuvių čiulbesių srautas

Visai nesenai Twitter išleido naują funkciją - sąrašus (lists). Kūrėjai tvirtina, jog taip bus patogiau sekti norimus žmones, juos išskirstant į kategorijas. Daugiau apie sąrašus galite paskaityti Twitteris.lt tinklaraštyje.

Nors sąrašai nebuvo sukurti tam, kam aš juos panaudojau, manau išėjo visai neblogai. Iš ttop.lt surinkau visus lietuvius (jei ką praleidau, atsiprašau - parašykit man), įdėjau juos į vieną sąrašą, kurį pavadinau "Lietuviai", ir taip sukūriau lietuvių čiulbesių srautą Twitter'yje. Į šį sąrašą neįdėjau tų, kurie jau labai ilgą laiką nieko neatnaujina arba saugo savo žinutes (tų, kuriems reikia nusiųsti prašymą, kad leistų sekti). Sąraše taip pat nerasite ir naujienų portalų (pvz. Delfi ar 15min).

Kuo tai gerai? Jei norite žinoti, kas vyksta tarp kitų lietuvių, bet nenorite sekti kelių šimtų žmonių, tiesiog pradėkite sekti šį sąrašą. Taip galėsite skaityti visų lietuvių žinutes iš sąrašo, arba tik tų, kuriuos jūs sekate (taip, kaip buvo iki dabar). Deja, tai nauja funkcija, todėl kol add-on'ų, programų ir svetainių, leidžiančių rašyti į twitter, kūrėjai šios funkcijos neįdės, tai daryti galėsite tik per twitter.com.

Sąraše, kaip minėjau, yra rašomos visų lietuvių žinutės. Naujausios pateikiamos viršuje. Sąrašas automatiškai neatsinaujina, todėl teks nepatingėti paspausti "refresh".

Rodos, viską pasakiau. Sąrašą rasite adresu http://twitter.com/Bernex/lietuviai

2 comments:

  1. Iki visų lietuvių twitteryje dar čia labai toli...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rinkau iš ttop.lt ir išrinkau tuos, kurie vis dar rašo, nes nemažai yra jau daugiau nei pusę metų nieko nerašantys. Be to, apie 7-8 žmonės iš viso jau nebeegzistuoja. Pora parašiusių, jog persikrausto į blake.lt, tų irgi nebedėjau. Tuos, kurie pradeda sekti mano sudarytą sąrašą pridedu.

    AtsakytiPanaikinti

STRAIPSNIO KOMENTAVIMO TAISYKLĖS:
Komentaruose draudžiamos reklaminės nuorodos į kitas svetaines. Savo svetainę galite nurodyti, pasirinkę "Vardas/URL" kaip jūsų identifikavimo būdą. Susijusios nuorodos leidžiamos, tačiau su straipsniu nesusijusių nuorodų autorių pranešimai bus trinami. Draudžiami ir necenzūriniai žodžiai. Šnekėkime lietuviškai!