2009-11-02

Apklausos rezultatai: spalis

Prabėgo dar vienas mėnuo, ir, deja, baigėsi dar viena apklausa.

Balsavusiųjų skaičius auga su kiekviena apklausa, ir šį kartą jau balsavo 31 žmonės. Apklausoje klausta, kokias operacines sistemas esate naudoję. Daugiausia balsų sulaukė "Windows XP" - net 28 iš 31 žmonių pareiškė naudoję šią operacinę sistemą.

Apačioje esančioje stulpelinėje diagramoje  pateikiami duomenys, keik procentų iš balsavusių žmonių pasirinko kiekvieną operacinę sistemą. Pvz., Ubuntu yra naudoję 7 iš 31 balsavusių žmonių, o tai sudaro 22 procentus.



Apačioje esančioje skritulinėje diagramoje pateikiami duomenys, kuri OS sulaukė daugiausia lankytojų balsų, kurios mažiau, ir, žinoma, kas mažiausia. O iš visų OS mažiausiai - tik 2 balsus - surinko lietuviškoji Linux atmaina "Baltix". Galima teigti, kad Apple sukurta Mac operacinė sistema nėra labai populiari lietuvių tarpe. Palyginus su bendru Windows ir Linux skaičiumi, Mac pasirodė prasčiausiai - surinko tik 3 balsus, o tai reiškia, jog tik 9% lankytojų yra naudoję šią OS. Skritulinė diagrama:



O pabaigai palyginsiu, kuri Windows versija ir kuri Linux atmaina buvo bandyta daugiausia kartų.
Kaip jau minėjau, tarp Windows operacinių sistemų geriausiai pasirodė daugelio žmonių vis dar mėgstama Windows XP. Prasčiausiai šioje OS kovoje tarp Windows sistemų pasirodė seniausia iš buvusių, Windows 95 operacinė sistema. Jai teko 7 balsai. Ganėtinai neblogai pasirodė naujoji Windows 7. Apie pusę balsavusių žmonių pasirinko, kad jau bandė šią operacinę sistemą. Windows versijų kovos rezultatas:


Ir galui apie Linux atmainas. Turbūt net nereikia sakyti, jog šioje kategorijoje absoliuti lyderė yra Ubuntu. Jai teko 7 balsai, o tai yra 22% visų balsavusiųjų.


Ačiū visiems balsavusiems. Laukite naujos apklausos! Datą kaip visada iščiulbėsiu Twitter'yje. Nauja apklausa - jau blog'e, dešinėje.