2009-02-26

Klausimanija grįžta

.
STRAIPSNYJE APRAŠYTA SVETAINĖ (klausimanija.failai.lt) NIEKUO NESUSIJUSI SU PAČIA KLAUSIMANIJA! (žr. čia)
Turbūt prisimenate "KlausiManiją", turbūt pirmąjį tokio populiarumo lietuvišką žaidimą. Tačiau išleidus 2.04.1 versiją, tolesni žaidimo atnaujinimai sustojo. Netrukus naujienų puslapyje pasirodė žinutė:

Šiuo metu kuriama naujoji "KlausiManijos" versija. Tinklapio išvaizda taip pat bus keičiama. Žaidime pasikeitimų bus daug. Kol kas neišduosiu paslapties kokie jie bus, tačiau tie, kas sekė žaidimo naujienas, žino, kad naujoji versija vadinsis "KlausiManija Online" - o pavadinimas daug ką pasako :)

Jei norite sekti "KlausiManijos" naujienas bei būti pirmieji išbandę naujausią "KlausiManijos" versiją, galite užsiprenumeruoti naujienas įvedę savo e.pašto adresą čia...
Deja, nors ir įvedus elektroninio pašto adresą iššokdavo pranešimas, kad patvirtinta, niekas jokių naujienų negavo. Apie "KlausiManiją" daug kas net pamiršo. Tačiau apie "Klausimaniją Online" priminė paskelbtas konkursas...

Svetainėje Uzdarbis.lt, kurioje visada galima rasti informacijos, kaip kurti interneto svetaines, kaip užsidirbti internete ir panašiai būna skelbiami ir įvairūs dizaino konkursai. Sausio 2 dieną, 10 valandą vakaro atsirado naujas pranešimas apie konkursą:
Sveiki,

Reikalingas logotipas šiuo metu kuriamo "KlausiManija Online" žaidimo interneto svetainei.

KlausiManija yra klausimų-atsakymų stiliaus kompiuterinis žaidimas.

Pageidavimai logotipui:
  • Logotipo užrašas: KlausiManija (M nebūtinai didžioji - tiesiog kaip gražiau atrodys)
  • Fonui geriausia būtų parinkti gražų mėlyną atspalvį, tačiau nesu nusiteikęs prieš eksperimentus kitomis spalvomis.
  • Vektorinis
  • Geriausia, kad būtų galima nesudėtingai padaryti favicon'o ir shortcut'o dydžio ikonėles iš kurio nors logotipo elemento. Jei joks logotipo elementas neatrodo gražiai sumažintas iki tokio dydžio, reiktų papaišyti ką nors atskirai. Klaustukas yra "firminis" Klausimanijos ženklas, tad galima tiesiog panaudoti jį.
Prizas už išsirinktą logotipą: 200 Lt.
Konkursas vyks dvi savaites, t.y. iki Sausio 16 d. imtinai.

Dėkui, kad dalyvaujate :)
Pranešimo autorius yra uzdarbis.lt administratorius NuPagady, savo profilyje davęs pagrindinės žaidimo "Klausimanija" svetainės adresą - www.klausimanija.lt. Šioje svetainėje tuo pačiu slapyvardžiu (be priešdėlio "nu") prasideda žaidimo autoriaus, Pauliaus Jačionio, elektroninio pašto adresas. Galima tvirtinti, kad forume konkursą paskelbė tikrai tas pats "Klausimanijos" autorius.
Konkursą uzdarbis.lt laimėjo neriokass vartotojas, kurio darbą galima pamatyti ČIA (reikia būti užsiregistravus pačioje svetainėje). Tai tūretų būti naujos "Klausimanijos" paveikslėlis. Vieną iš variantų galima pamatyti ir šio pranešimo viršuje.

Po straipsnio pradėjau ieškoti informacijos apie atsikuriantį žaidimą internete. Ir radau keistą, dar pilnai nefunkcionuojančią svetainę, patalpintą adresu klausimanija.failai.lt. Čia yra visiškai kitas logotipas, nei buvo išrinktas, bet akivaizdu, jog svetainė internete pasirodžiusi daug anksčiau nei konkursas. Klausimanija.failai.lt yra keturi meniu punktai - Pagrindinis, Top (tikriausiai reitingai), Info ir Garbės lenta. Paskutinysis iš jų visai nefunkcionuoja, o Info punkte galima rasti apie patį žaidimą:

Kas yra Klausimanija online?
Klausimanija online - tai internetinis klausimų-atsakymų žadimas,savo struktūra panašus į TV žaidimą '6 nuliai - milijonas'.

Koks šio žaidimo tikslas?
Klausimanija online pagrindinis tikslas yra atsakinėti į klausimus, už teisingai atsakytus gauti taškus, stengtis surinkti kuo daugiau taškų ir taip stengtis pakilti į Klausimanijos online TOP viršunę!

Kokia to nauda žaidėjui?
Be to, kad žaizdamas lankytojas galės smagiai praleisti laiką, pasitikrinti žinias, išgirsti tikrai originalių ir įdomių klausimų, ateityje planuojame žaidėjus, ilgiausiai išsilaikiusius Top viršunėje apdovanoti!

Kaip reikia pradėti žaidimą?
Žaidėjas turi užsiregistruoti, aktyvuoti savo vartotoją įvesdamas aktivacijos numerį, kurį sistema išsiunčia į vartotojo nurodomą el.paštą. Prisijungti ir meniu pasirikti 'Pradėti žaidimą'.

Papasakokite apie žaidimo eigą.
Per vieną žadimo seansą žaidėjui teks atsakyti į 45 klausimus, kurie bus sugrupuoti į 10 lygių, kurių kievienas vis sunkesnis už ankstenįjį. Kadangi atsakyti į tiek tikrai labai sudėtingų klausimų Jums bus velniškai sunku nusprendėme tai palengvinti suteikdami Jums keleta pagalbų,apie kurias skaitykite žemiau. Kiekvieno žaidimo seanos metu bus fiksuojami šie duomenys : žaidimo trukmė, atsakytų klausimų skaičius, surinktas taškų skaičius, pasiekto žaidimo lygio numeris,visą šią informaciją galėsite pamatyti pasibaigus žaidimui.Iš šių duomenų į viešumą bus skelbiami šie : iš viso žaistų žaidimų skaičius, ratio (bendras surinktų taškų skaičius/žaistų žaidimų skaičius), geriausio žaidimo rezultatas. Būten pabal šiuos duomenis Jūs ir varžysitės su kitais žaidėjais.

Kokiomis pagalbomis bus galima naudotis žaidime?
Žaidimas bus palengvintas šiomis pagalbomis:
  • Neteisingo atsakymo šalinimas. Pasinaudojus šia pagalba bus pašalinamas vienas neteisingas atsakymas iš pateiktųjų. Per seansą bus galima šia pagalba pasinaudoti 3 kartus.
  • Klausimo praleidimo pagalba. Pasinaudojus šia pagalba bus praleidžiamas klausimas. I jį jums atsakinėti nereikės,tačiau taškai už šį klausimą taip pat nebus skiriami. Žaidimo metu šia pagalba galėsite pasinaudoti tik kartą.

Su kuriomis naršyklėmis geriausia naudotis šia svetaine?
Svetainė palaiko šias naršykles : Opera, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer 7. Svetainės administracija rekomenduoja lankytis svetainėje su Opera (parsiųsti) arba Mozilla Firefox(parsiųsti)Internet Explorer naršyklės, žemesnės nei 7-oji versija nėra palaikomos visai, todel jomis naudojantis svetainę matysite iškraipytą!.

Kas laukia žaidėjo, perėjusio visą žaidimą?
Žaidėjas pateks į Klausimanija Online 'Garbės salę', apie jį sužinos visi lankytojai, jis užsitarnaus jų ir svetainės adminstracijos pagarbą! Ateityje planuojame tokius žaidėjus apdovanoti!

Svetainėj pamačiau nesklandumų! Kur apie juos pranešti?
Jei pamatėte klaidų klasimuose, neteisingų klasimų,atsakymų, ar šiaip klaidų betkuriame svetainės puslapyje, nedelsiant praneškite svetainės adminstratoriams čia. Būsime dėkingi!

Bandau registruotis. Registracijoje neprašo nieko ypatingo, reikia užpildyti anketą kaip ir visur kitur. Paspaudus registruotis išmeta lentelę, kur reikia įvesti patvirtinimo kodą iš elektronio pašto, ir, deja, iššoka užrašas klaida. Tai reiškia, jog registracijos deja uždarytos...
Šoninėje įrankių juostoje galima rasti apklausą (kol kas nesamoningą nes tai tik bandymas), prisijungimo langelį ir statistikoje teigiama, kad žaidime yra 5 registruoti vartotojai, 276 klausimai, o šiuo metu žaidžia 0.
Bet ar tai gali būti naujoji "KlausiManijos" svetainė. Naujienose testui prikopijuota daug užrašo "Klausimanija.net startuoja!" kopijų. Kaip patikrinau, tinklalapis klausimanija.net kol kas laisvas, nors ir buvo kažkada nupirktas, bet vėl atlaisvintas.
Dar vienas keistas dalykas. Svetainėje klausimanija.failai.net paspaudus Info meniu punktą ir pasirinkus Bendra informacija, pateikiami autorių vardai: Mykolas Jarašiūnas (mikass@nkm.lt) ir Laurynas Ragauskas (lyris@nkm.lt). Tarp jų nėra Klausimanijos autoriaus Pauliaus Jačionio! Tai po velnių, ar ši svetainė netikra, kažkas tik pasinaudojo žymiu vardu? Norėdamas išsiaiškinti, dar paieškojau internete, ir radau apklausą. Joje pilna komentarų ir pats paskutinis iš jų, autoriaus laurio, parašė apie "Klausimanija Online":
greitai galesite ismeginti Klausimanija online ;) darbai jau ipusejo, apie atsidariusia svetaine informuosiu ;) P.S.: kurejai jau kiti.. ;)
Kūrėjai jau kiti... Kadangi parašyta daugiskaitoje, manau, kad tikrai nebe vienas kūrėjas. O komentaro autoriaus vardas lauris. Ar tai tas pats Laurynas Ragauskas, įrašytas tarp online versijos kūrėjų?

Išvados tokios, kad reikia palaukti pačio autoriaus (arba autorių) komentarų apie šį projektą. Aktyviai ieškosiu internete, kad nereiktų rašyti tokio ilgio straipsnio dar kartą. Tikiuosi, greitai galėsime patys išbandyti šį projektą...