2009-09-25

3D akiniai: 3 dalis - red/cyan akiniai



Populiariausias 3D filmų ir paveikslėlių formatas yra red/cyan akiniai. Neesu matęs jokio DVD su tokio tipo akiniais viduje (jei esat apie tai ką nors girdėję, parašykite komentarą), todėl siūlau išleidžiant vos 2 litus pasigaminti gal ne visiškai identiškų atspalvių, bet panašius į red/cyan (raudonų/šviesiai mėlynų) stiklų akinius.

Dabar pat galite atsisiųsti akinių šabloną, kuris bus jūsų akinių rėmelis. ATSISIŲSTI GALITE ČIA! Atsispausdinkite rėmelius ant storesnio popieriaus ar kartono.


Akinių stiklams prireiks nueiti į parduotuvę, ir ne bet kokią maisto prekių, o į "Office1" kanceliarinių prekių saloną. Pats pirkau reikalingą medžiagą Ofiice1 salone Vilniaus Akropolyje. Ten, toliausiai nuo įėjimo (pačiame parduotuvės gale, net už mažo pardavėjų prekystalio) esančioje lentynoje į plastikinius popieriaus dėklus yra sudėti skirtingi peršviečiami A4 formato plastiko lakštai. Paimkite vieną raudoną ir vieną mėlyną plastiko lapus. Jie mėgsta sulipti tarpusavyje, todėl įsitikinkite, jog paėmėte būtent norimą kiekį. Vieno lapo kaina - 1 litas. Už du lapus jums teks sumokėti 2 litus ir tai viskas, ką jums reikės nusipirkti.


Dabar reikės pakarpyti. Iškirpkite atspausdintus rėmelius, iškirpkite ir lęšiams skirtas vietas, kur parašyta, kokį stiklą kur dėti, tik prieš tai atsiminkite, kokį kur teks klijuoti.


Priklijuokite akinių kojeles prie tam skirtų išsikišimų iš akinių pagrindo. Dabar turite rėmelius, beliko tik stiklai.


Pagal iškirptus lęšius, pasižymėkite, kokio dydžio maždaug turėtų būti stiklai. Atminkite, jog stiklus reikia kirpti truputį didesnius nei yra jūsų iškirpti lęšiai, nes kitaip nebus kaip jų pritvirtinti.

Priklijuokite stiklus į jiems skirtas vietas. Jūsų 3D akiniai baigti. Jei norite, kad jie atrodytų gražiau, atsispausdinkite dar vieną rėmelių kopiją ir taip pat apklijuokite ir vidinę akinių pusę.
Ar pavyko pasigaminti akinius? Įdėkite savo gaminio nuotrauką į kokią nors paveikslėlių talpyką, pvz.: iPix, ir parašykite komentarą! Būtų labai smagu išgirsti jūsų nuomonę.
O jei viskas pavyko, geriausia padėka - blog'o parėmimas. Tik vienas litas, ir prisidėsite prie Bernex.lt svetainės gyvavimo vienam mėnesiui į priekį!

Kokius filmus galite žiūrėti su 3D akiniais, bei kur rasti stereoskopinių paveikslėlių, skaitykite KETVIRTOJOJE DALYJE

6 comments:

  1. Na, 3D efektas matosi, nors pasitaiko, jog kai kur atspalviai nelabai sutampa. Vis tiek, tai paprasčiausias būdas gauti red/cyan ar bent panašių atspalvių akinius Lietuvoje.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O ten yra lakštų mėlynų,bet ne šviesiai mėlinų?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, deja yra tik mėlynų lakštų, bent jau šviesiai mėlynų tuo metu kai pirkau nemačiau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū tau,pats pasigaminau ir gerai labai išėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Džiugu girdėti, kad mano tinklaraštis yra ne veltui rašomas ir bent kažkam padėjo..!

    AtsakytiPanaikinti

STRAIPSNIO KOMENTAVIMO TAISYKLĖS:
Komentaruose draudžiamos reklaminės nuorodos į kitas svetaines. Savo svetainę galite nurodyti, pasirinkę "Vardas/URL" kaip jūsų identifikavimo būdą. Susijusios nuorodos leidžiamos, tačiau su straipsniu nesusijusių nuorodų autorių pranešimai bus trinami. Draudžiami ir necenzūriniai žodžiai. Šnekėkime lietuviškai!