2012-04-05

„Project Glass“ papildytos realybės akiniai

Vakar vakare į oficialų „Google“ YouTube kanalą buvo įdėtas video, atskleidžiantis naują, kol kas, vis dar kuriamą Google produktą - papildytos realybės akinius. Tai kažkas panašaus į tai, ką esame matę filmuose - dėvėdamas specialius akinius žmogus gali tiesiog eidamas gatve naudotis tokiomis funkcijomis, kokias siūlo šių laikų išmanieji telefonai.

Apžvelkime vaizdo įraše matomas akinių funkcijas. Visų pirma, parodomi priminimai, kas tikriausiai yra „Google Calendar“ įrašai. Matome orų prognozes, galimybę susisiekti su žmonėmis trumpomis žinutėmis, atsakyti balsu. Ties metro, atskleidžiamos navigacijos galimybės, taip pat ir praeitais metais pristatyta pastatų vidaus planų funkcija.  Galimybė pasidalinti savo buvimo vieta, daryti „check in“, kalbėtis su žmonėmis vaizdu - visos šios funkcijos galimos socialinio tinklo „Google+“ pagalba. Aišku, jog akiniuose yra įmontuotas ir fotoaparatas. Visa tai, tikriausiai, tik konceptualus dizainas, tačiau, panašu, jog šias savybes „Google“ tikrai stengsis įdėti į savo planuojamą įrenginį.

Vakar taip pat atsidariusioje „Project Glass“ paskyroje „Google+“ socialiniame tinkle yra pateikiamos kelios šių akinių dizaino nuotraukos. Prietaisas dėvimas pačių „Google“ darbuotojų. Kaip teigia „The New York Times“, šiuos akinius tikrovėje yra matę labai nedaug, prie šios technologijos slaptose „Google X“ laboratorijose dirbantys žmonės. Taip pat rašoma, jog akiniai nebus skirti nuolatiniam nešiojimui, jie naudos tą pačią „Android“ operacinę sistemą, kurią turi daugelis mobiliųjų telefonų.

Kol kas lieka neaišku, kiek šių akinių jau yra sukurta, o kiek idėjų kol kas yra planuose. Ir nors kai kur teigiama, jog šis prietaisas gali būti pradėtas pardavinėti jau šiemet, aš tuo labai abejoju, nors, ką gali žinoti, kaip ten yra iš tiesų. Kol „Google“ darbuotojai išliks nekalbūs, tol, tikriausiai, labai daug naujienų nesužinosime.

Pristatomasis vaizdo įrašas: