2010-03-13

Naujienų blyksnis #1

Tinklaraštis pastebimai tobulėja tiek išvaizda, tiek straipsniais jau nebe savaitėmis, o dienomis, ir ištikimi lankytojai, kurie čia užsuka dažnokai, tai turėtų pastebėti. Tačiau tobulėjimas atima laiko, todėl straipsnių kiekis sumažėjo. Trumpiau - pagerėjo kokybė, bet sumažėjo kiekybė. Tam, kad neprarasti lankytojų ir būtų įdomiau čia lankytis, ir tam, kad tinklaraštis nestovėtų tuščias, artimiausiomis savaitėmis bus keletas ryškių pasikeitimų.

Iki šiol tinklaraštyje buvo rašomi atskiri straipsniai, fotoreportažai ir pranešimai. Artimiausiu metu visi iki šiol parašyti pranešimai bus pažymėti žymomis, o vėliau priskirti įvairioms kategorijoms. Taip bus paprasčiau rasti norimus straipsnius ir skaityti tik dominančius dalykus. Toks sprendimas yra naudojamas daugelyje populiarių tinklaraščių, o imtis straipsnio žymėjimo ir skirstymo į kategorijas nusprendžiau po to, kai pastebėjau, jog nemažai žmonių dažnai varto tinklaraščio archyvą, todėl kategorijomis ieškoti straipsnių taptų paprasčiau. Kiekvienai kategorijai tikriausiai bus skirtas atskiras rss srautas, todėl bus galima sekti tik tos temos, kuri Jums patiks, straipsnius.

Kaip jau minėjau, straipsnių šiame tinklaraštyje sumažėjo, bet ne tik dėl laiko trūkumo, bet ir dėl idėjų trūkumo. Todėl nusprendžiau, kad tinklaraštyje ne tik bus talpinami ilgi straipsniai, tokie, kurie buvo rašomi paskutiniuoju metu, bet ir įdomūs trumpi pranešimai, video ar naujienos, kartais įdomūs "how to" stiliaus pranešimai (vienas iš tokių bus parašytas jau artimiausiomis dienomis). Galbūt straipsniai nebus rašomi kasdien, ir nepažadu, kad jų bus po 3-4 į savaitę, bet pasistengsiu, kad jų būtų daugiau nei dabar.

Štai tiek norėjau išdėstyti pirmajame naujienų blyksnyje (taip nuo šiol vadinsiu naujienų apie tinklaraštį pranešimus). Laukite naujienų...