2009-08-19

BGPK - Audacity




"Audacity" pravers visiems, norintiems redaguoti muziką, pvz. išsikirpti norimą dainos fragmentą ir panaudoti jį, pavyzdžiui savo mobilaus telefono skambučiui. Taipogi su ja galėsite įrašinėti balsą iš mikrofono ir jį iš karto redaguoti, sujungti kelias dainas (uždedant vieną ant kitos, arba iškarpyti gabalais) ir panašiai.

Programa iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtinga, tačiau tai nėra taip sunku kaip atrodo. Norėdami išklausyti, sustabdyti garso takelį ar įrašyti balsą iš mikrofono naudokite didelius apvalius mygtukus programos viršutinėje kairėje dalyje (pažymėta raudonai paveikslėlyje). Norėdami padaryti, kad garso takelis grotų tik iš vienos pusės (kairės arba dešinės), pakeisti tempą ar kitaip redaguoti patį takelį, naudokite takelio redagavimo meniu (paveikslėlyje pažymėta žydra spalva). O norėdami, kad garsas skambėtų kitaip, galite pakeisti tempą, uždėti perėjimo iš garsaus į tylų arba atvirkščiai eefektą ir visokius kitus efektus iš specialaus meniu "Efektai" (kur rasti, pažymėta geltona spalva).

Tai turbūt geriausia nemokama garso redagavimo programa internete. Be to, ji yra išversta ir į lietuvių kalbą. Parsisiųskite ir pasieksperimentuokite!