2009-05-15

Viskas apie Windows 7 - 6 dalis - versijos

Kaip žinia, visos Windows versijos išleidžiamos dar keliomis versijomis, pritaikytomis namams, verslui arba "Ultimate" versija, į kurią sudėta viskas. Windows 7 taip pat išeis keliomis versijomis:

  • Windows 7 Starter - pati paprasčiausia Windows versija, kuri neturės Aero Glass temos (pagrindinės Windows 7 temos), taip pat nebus išleistas ir 64 bitų variantas. Taip pat su šia versija bus galima naudoti tik 3 vienu metu atidarytas programas (į jas nesiskaito Windows Explorer, Control Panel, Comand Prompt, Task Manager ir dar keletas programų, pvz: antivirusinių). Ši operacinė sistema bus platinama tik iš karto įdiegta su kompiuteriais.
  • Windows 7 Home Basic - operacinę sistemą bus galima gauti tiktai Brazilijoje, Kinijoje, Indijoje, Indonezijoje, Meksikoje, Pakistane, Filipinuose ir Tailande. Joje galės veikti nelimituotas kiekis programų.
  • Windows 7 Home Premium - operacinės sistemos versija, skirta paprastiems namų vartotojams, turės tik reikalingas programas. Microsoft tikisi, kad ši operacinė sistema bus naudojama ir nešiojamuose kompiuteriuose.
  • Windows 7 Professional - turi visas Windows 7 Home Premium funkcijas, tik labiau pritaikyta patyrusiems vartotojams ir smulkiems verslininkams. Operacinėje sistemoje bus pridėta keletas papildomų funkcijų, tokių kaip prisijungimas prie kompiuterio nuotoliniu būdu (Remote Desktop)
  • Windows 7 Enterprise - versija, skirta didesnėms įmonėms. Ji turės daugybė funkcijų, nereikalingų paprastam vartotojui, bet tokių, kurių reiks įmonėms (daugiau funkcijų su kalbomis ir duomenų apsaugai). Bus praduodama su licenzija keliems kompiuteriams.
  • Windows 7 Ultimate - Windows 7 Versija, turinti visiškai visas funkcijas iš Windows 7 Enterprise (ir dar papildomų galimybių), bet kitaip nei Enterprise versija, Ultimate bus prieinama namų vartotojams. Windows 7 Home Premium ir Windows 7 Professional vartotojai galės bet kada pasiversti savo operacinę sistemą į Ultimate versiją (aišku, sumokėjus specialų mokestį). Deja, skirtingai nei Windows Vista Ultimate, su šia operacine sistema nebus galima įdiegti Windows Ultimate Extras, į kurias įeina programos Windows DreamScene, leidžianti rodyti filmus kaip ekrano paveikslėlius, Hold 'Em ir Microsoft Tinker žaidimai, papildomi garsai operacinei sistemai ir panašūs dalykai.
Kol kas nėra nustatyta Windows 7 išleidimo data, bet operacinę sistemą planuojama išleisti apie 2010 metų sausį. Oficiali data turėtų būti greitai paskelbta.

Taigi, kokios Windows 7 versijos norėtumėt???