2009-01-18

Viskas apie Windows 7 - 3 dalis - atnaujintos programos II

3 dalis - atnaujintos programos II

Seniai rašiau straipsnius tema "Viskas apie Windows 7" - paskutinis straipsnis išėjo gruodžio 18 dieną (neskaičiuojant ilgojo straipsnio apie Windows istoriją.

Jei sekate visus mano pranešimus, jau turėtumėte žinoti, jog buvau atsisiuntęs ir bandžiau įdiegti Windows 7 kartu su Windows Vista viename kompiuteryje, bet tai baigėsi nesėkmingai - nebuvo įmanoma pasirinkti, kurią operacinę sistemą įjungti, be to, kitą dieną po Windows 7 išdiegimo (kito pasirinkimo deja neturėjau - daugelis programų dar neveikia su Windows 7) turėjau perinstaliuoti ir Windows Vista, kadangi programos, tokios kaip Notepad arba Windows Media Player iš viso pradėjo nebeveikti.

Dabar jūs skaitote antrąją straipsnio "atnaujintos programos" dalį. Čia sužinosite apie pasikeitimus Internet Explorer, Calculator ir, jau paminėtoje, Widnows Media Player programose.

Pradėkime nuo Windows Media Player. Windows 7 operacinę sistemą pasiekė visiškai nauja, dvyliktoji šios programos versija:
Didelių pokyčių iš nuotraukų tikrai nepastebėsite. Jei bandytumėte programą, beveik nieko taip pat nepastebėsite. Vienintelis ryškus skirtumas - tai viršutinio meniu pasikeitimas - Now Playing mygtukas persikėlė į dešiniosios pusės apačią (1). Taip pat truputį pasikeitė bibliotekos išvaizda, bet kadangi beveik niekas nepakito, manau daugelis žmonių toliau liks prie kitų muzikos grotuvų, pvz. Winamp. Taip pat man pasirodė, jog sumažėjo vizualiacijų skaičius, bet dėl jų negarantuoju.

Nuo vienos, prie kitos - dabar Windows Calculator:
Kalkuliatoriai mažai pasikeitė, tačiau noriu parodyti vieną svarbų pokytį - anksčiau kalkuliatorius turėdavo du tipus - standartinis ir mokslinis. Su Windows 7 atsirado naujas tipas - programuotojo kalkuliatorius. Jame atsirado funkcijų, reikalingų programuotojams. Nuotraukoje - kalkuliatorių palyginimas Windows Vista ir Windows 7 operacinėse sistemose įjungus visas funkcijas.

Paskutinė šio straipsnio sąraše - Internet Explorer naršyklė. Windows 7 pasiekė nauja šios programos versija 8.0:
Didelių pokyčių nesimato, vos keletas naujų mygtukų, todėl daugelis žmonių toliau liks prie kitų, modernesnių ir daugiau funkcijų turinčių naršyklių. Tai akivaizdžiai matyti iš palyginimo viršuje.

Windows 7 operacinėje sistemoje neberasite tokių programų kaip Windows Movie Maker, Windows Photo Gallery ir Windows Mail, jas bus galima atsisiųsti iš Windows Live Essentials, apie kuriuos straipsnis tikrai bus ateityje. Šiam kartui tiek, kitoje dalyje apie naująjį "start" meniu!