2010-07-02

3D pasaulis: antrasis 3D filmas jau DVD

Neseniai DVD filmų Lietuvoje leidėjas AcmeFilm pristatė jau antrąjį filmą, leidžiamą 3D formatu. Pirmasis iš 3D filmų, išleistų Lietuvoje, buvo „Kruvinoji Valentino naktis 3D“ („My Bloody Valentine 3D“). Tai – siaubo žanro filmas, savo scenarijumi primenantis siaubo mėgėjų pamėgtą „Penktadienį 13-tąją“. Apie šį DVD „Bernex Blog“ jau rašė. Pateikiu filmo aprašymą:

Siaubingoji teroro diena, kai po tragedijos šachtoje iš komos pabudęs Haris Vardenas prieš žūdamas pats kirtikliu Valentino dieną žiauriai išžudė 22 miestelio gyventojus, jau giliai praeityje. Tačiau, praėjus 10-čiai metų, miestelyje vėl apsireiškia po dujokauke veidą slepiantis ir kirtikliu mojuojantis skerdikas-manijakas. Kas jis? Ar tai iš mirusiųjų prisikėlęs Haris Vardenas?

Filmas nebuvo įvertintas gerai – nesulaukė net 6 IMDB balų. Gal todėl, kad filme, be žudymo, nelabai daugiau ką įdomaus galima įžvelgti. Na, nebent maždaug 5 minučių sceną, kur prie motelio laksto visiškai nuoga mergina. Tokių vaizdų 3D filmuose retai kada pamatysi, nebent tai bus 3D porno žanro filmas, o tokių, deja, dar neteko žiūrėti. 

Bet grįžkime prie antrojo Lietuvoje išleisto 3D filmo. Šįkart „AcmeFilm“ nusprendė pradžiuginti dokumentikos žiūrovus. Tai – „OceanWorld 3D“, arba, kaip išvertė lietuviai, „Kelionė į vandenyno gelmes 3D“. Kodėl nebuvo galima išversti „Vandenyno pasaulis 3D“ jums niekas neatsakys; lietuviški filmų pavadinimai dažnai būna dvigubai ilgesni ir net nepanašūs į originalius.

Leidėjas „AcmeFilm“ pristato šį filmą kaip „pirmąjį ilgametražį dokumentinį filmą, nufilmuotą pasitelkus vien skaitmeninę 3D technologiją“. Šiame filme 3D scenų galima išvysti daugiau nei „Kruvinojoje Valentino naktyje“. Kiekviena žuvis ar kitas vandenyno gyventojas iš tikrųjų tampa panašūs į realius, norinčius išplaukti iš televizoriaus ekrano. Žiūrėdami šį filmą, jūs „apkeliausite 15 jūrų ir 3 vandenynus“, be to, pamatysite žymių povandeninių „objektų“, tokių kaip Didysis Barjerinis Rifas.

Verta paminėti, jog abiejuose jau išleistuose 3D filmuose pridedami ir 3D akiniai (3 poros), skirti jiems žiūrėti, todėl papildomai jų ieškoti nereikės. Abu filmai išleisti green/magenta akinių formatui, kurie pridedami originalūs, pagaminti Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tokius pačius akinius galima užsisakyti iš svetainės 3dglassesonline.com. Ši svetainė nurodyta ant visų akinių porų. Tačiau verta pastebėti, kad skiriasi šiems filmams pagamintų 3D akinių stiklų atspalviai. Be to, spalvos susikeitusios vietomis. „Kruvinojoje Valentino naktyje pridėtuose akiniuose žalias stiklas yra kairėje pusėje, o rožinis dešinėje. Tuo tarpu „Kelionėje į vandenyno gelmes“ - atvirkščiai.

Jei neesate 3D gerbėjas ar dėl tam tikrų priežasčių nematote 3D vaizdo, jums patiks pridedamos 2D filmų versijos. „Kruvinojoje Valentino naktyje“ ją rasite apvertę diską ir įdėję kitą jo pusę į grotuvą, o „Kelionėje į vandenyno gelmes“ specialiai pridėtame antrąjame diske.

Šiuo metu abiejų filmų kaina yra maždaug po 30 litų. Juos galite įsigyti visuose didžiuosiuose prekybos centruose.