2010-01-06

Foto-reportažas - Kalėdos Vilniuje


           Nuo vasaros šiame tinklaraštyje nebuvo nei vieno foto-reportažo. Gal dėl to kaltas laiko trūkumas, o gal idėjų stoka.
          Šįkart, uždarant Kalėdinį sezoną - nuotraukos iš Vilniaus centro, kaip miestas buvo pasipuošęs šventėms. Šis foto-reportažas bus truputį kitoks - jis fotografuotas per du kartus. Pirmoji kelionė - dieną - buvo fotografuota gruodžio 23-ąją , o antroji - vėlai vakare - fotografuota gruodžio 26-ąją. Fotoaparatas nėra "superinis", todėl nuotraukų kokybė naktį yra nukentėjusi.



Vilniaus Katedros aikštėje šiemet buvo išdygusi ne tradicinė dirbtinė eglutė, o nukirsta iš miško. Naujienų portaluose rašoma, jog eglutę miestas gavo dovanų. Deja, tos pačios aikštės šone auganti eglutė atrodo daug didesnė. Katedros aikštės eglutė papuošta labai mažomis lemputėmis, ir dienos metu iš toli jų visai nesimato. Tamsoje lemputės eglutės pilnai neapšviečia, todėl eglutę yra apšviečiama papildomai.





Tuo tarpu Rotušės aikštėje šįkart buvo išdygusi visiškai dirbtinė eglė. Naktį ji atrodė ganėtinai šiuolaikiškai, bet dienos metu - kiaura. Bet kokiu atveju Katedros eglutė nublanko prieš vėlai vakare švytinčią Rotušės aikštės eglę. Ant eglutės taip pat buvo užkabinti palinkėjimai, užrašyti ant Kalėdinių Jacobs žvaigždžių. Kiek prie šios eglutės prisidėjo kava Jacobs - neatsakysiu, tačiau visa Rotušės aikštė buvo paversta į didelę prekyvietę, kurioje, jei neklystu, turėjo dalinti kavą. Tačiau tomis dienomis, kai šios nuotraukos fotografuotos, buvo galima pastebėti ir uždarytų namelių. Suprantu, dienos metu, kai mažai žmonių, bet Kalėdų antros dienos vakare pelno tikrai būtų.





Jei naujienų portalai neklysta, šiemet paskutinį kartą įsižiebė didžiausia Kalėdų egle Lietuvoje vadinamas Televizijos bokštas, tradiciškai papuoštas ilgomis lempų girliandomis. Apačioje pateikiamas Televizijos bokšto lempučių efektus parodantis video.





Pačiame Vilniuje papuošimų taip pat netrūko. Ant gatvių stulpų - švytinčios skirtingų rūšių eglutės ir ornamentai, ant medžių - lempučių girliandos, šviečiančios stipriau nei pačios Katedros aikštės eglės apšvietimas.