2009-03-12

10 geriausių filmų penktadieniui 13-jai

Atėjant penktadieniui 13-jai, nusprendžiau sukurti šį straipsnį. Kad pasiruoštumėte, susirastumėte filmus, straipsnį talpinu pora dienų iki šios "šventės". Kai kur pateikiami aprašymai, o kurių lietuvių kalba neradau įdėjau nuorodą į YouTube. Taigi, pradėkime...

"GYVŲJŲ NUMIRĖLIŲ NAKTIS"
"Night of the living dead"

8/10

Nuošalioje fermoje Pensilvanijos vakaruose septynetas žmonių įkalinami žiaurių atgijusių numirėlių. Zombiai puola negailestingai. Juos sutramdyti gali tik saulės šviesa.

Tačiau laikas apsuptame name slenka labai lėtai ir vienas po kito žmonės tampa zombių aukomis. Išlieka tik viena mergina…




"FRANKENŠTEINAS"
"Frankenstein"
8/10

Keliautojas Voltonas Arkties ledynuose sutiko žinomą profesorių Frankenšteiną, kuris papasakojo savo istoriją: prieš daugelį metų jis sukūrė monstrą, kuris gimęs iš blogio bei pasmerktas amžinoms gyvenimo kančioms, persekioja savo kūrėją, trokšdamas atkeršyti.




"EVIL DEAD 2"
8/10




"AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON"
8/10



"POLTERGEIST"
7/10


"HELOVYNAS"
"Halloween"

8/10




"NASRAI"
"Jaws"
8/10


Mažos salelės gyventojams, kuriems iki šiol ramiai ir nerūpestingai bėgo dienos, dabar čia gyventi nesaugu. Kiekvieno lengvabūdžio tyko milžiniškas baltasis ryklys.

Miestelio šerifas reikalauja tuoj pat uždaryti visus paplūdimius ir nieko neleisti į vandenį, tačiau artėja Amerikos nepriklausomybės diena, liepos ketvirtoji, ir meras tikrai neketina prarasti milžiniško pelno.

Taigi šerifas, mokslininkas ir senas žvejys patys išsirengia į vandenyną medžioti pabaisos…

"ROSEMARY'S BABY"
8/10



"EGZORCISTAS. VERSIJA, KURIOS DAR NEMATĖTE"
"The Exorcist"
8/10

Moteris pastebi dramatiškus ir pavojingus pokyčius savo dvylikametės dukros elgesyje. Buvo išbandyta visa įmanoma medicininė pagalba, tačiau niekas negelbėjo. Padėti pasisiūlė kunigas, kuris taipogi yra psichiatras. Jo išvada: mergaitė – apsėsta.




"ŠVYTĖJIMAS"
"The Shining"
OBUOLYS.lt - 97 %
9/10

Džekas gauna pasiūlymą, kuriuo susižavėtų bet kuris darbo ieškantis rašytojas. Jis kartu su šeima gyvens puikiame viešbutyje Kolorado kalnuose. Jo darbas – prižiūrėti ne sezono metu ištuštėjusį viešbutį. Savo ilgą laisvalaikį Džekas galės skirti kūrybai. Deja, jam teks patirti kraupų psichologinį terorą, siaubu persunktus košmarus, išprotėjimo būseną…