2009-09-24

3D akiniai: 1 dalis - apie 3D akinius


Internetiniuose forumuose (Uždarbis.lt , Computerbild.lt , ir t.t.) seniai verda diskusijos, iš kur gauti 3D akinius stereoskopinių paveikslėlių ir filmų peržiūrai. Siūlomi keli būdai: viską pasigaminti pačiam - permatomą plastiką ar plėvelę nudažyti reikiamomis spalvomis; nusipirkti internetu iš Ebay (nuoroda), Deal Extreme (nuoroda) ir panašiose vietose. Taipogi neseniai Lietuvoje atsirado keletas svetainių, siūlančių įsigyti 3D akinių (kainos - apytiksliai 8-12 litų už vienetą). Tačiau ar apsimoka leisti tiek pinigų už paprastus popierinius akinius? Apie tai sekančiose dalyse.

Gal yra ir nežinančių, kas iš viso yra tie 3D akiniai ir kam jie reikalingi. 3D akiniai skirti peržiūrėti specialiai apdirbtas nuotraukas, grafiką, video. Žiūrint 3D vaizdus jaučiasi gylio efektas, pvz. jei nufilmuotas vaizdas, kaip kas nors meta kirvį į kameros pusę, atrodytų, jog tas kirvis lenda iš ekrano. Problema yra ta, kad 3D vaizdą sugeba atkurti ne visi žmonės, todėl kai kuriems jokio efekto su akiniais nebus.

3D akiniai dažniausiai yra raudonos ir šviesiai mėlynos spalvos, tačiau kai kada naudojami ir žalios bei rausvos spalvų. Yra ir kitų spalvų variantų, bet jie nėra taip paplitę kaip šie du. Pavyzdžiai pateikiami žemiau:


Pirmojo varianto akinius labai paprasta pasigaminti patiems (be jokių plėvelės ar plastiko dažymų markeriu) - apie tai skaitykite trečioje dalyje, o dėl žalios ir rausvos spalvų akinių skaitykite ANTROJOJE DALYJE

4 comments:

  1. 3D akiniai yra labai pigūs, juos galite įsigyti aukščiau nurodytoje svetainėje.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas jus pastebėjau ganėtinai brangu, apie 8 LT už porą. Pasigaminti raudonos ir šviesiai mėlynos spalvų gaunasi pigiau nei nusipirkti. Aišku, yra ir žmonių, kuriems paprasčiau nusipirkti. Kiekvienas renkasi savaip...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Akinukus ir kita 3D technika galima isigyti ir pas mus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Verifiably, Jackpot City secured its accreditations beneath the authority of the MGA & Kahnawake Gaming Commission. It implies that players in Canada can participate, place bets without any regulation restrictions. Besides, the operator additional obtained extra security measures, equity via You can even eCOGRA endorsement. Likewise, the games help access via computer systems, smartphones, Mac, Apple units to determine simplified access maintain up} steady activity. This operator promos are accessible via the promo program, which includes of stuff corresponding to cash discount, unusual holidays, and matched deposit freebies. All this promo do get modified every single month, therefore, always make a 먹튀사이트 먹튀프렌즈 confirmation on the newest promos & discover strategies to extend your features.

    AtsakytiPanaikinti

STRAIPSNIO KOMENTAVIMO TAISYKLĖS:
Komentaruose draudžiamos reklaminės nuorodos į kitas svetaines. Savo svetainę galite nurodyti, pasirinkę "Vardas/URL" kaip jūsų identifikavimo būdą. Susijusios nuorodos leidžiamos, tačiau su straipsniu nesusijusių nuorodų autorių pranešimai bus trinami. Draudžiami ir necenzūriniai žodžiai. Šnekėkime lietuviškai!