2014-06-19

VASAROS NAUJIENA: „miniTrips“ - vienos dienos kelionių sostinėje bei Lietuvoje dienoraštis, ir kiti vasaros planai

Kartais nutinka taip, jog tarp daugybės darbadienų atsiranda laisva diena. Norisi nesėdėti namuose ir nuveikti ką nors įdomaus ar pamatyti kažką naujo. Bet ką daryti, kai atrodo, jog nėra ką veikti?

Mūsų atsakymas - išeiti pasivaikščioti! Jau netrukus, kitos savaitės pradžioje, pradėsime vienadienių kelionių dienoraščio projektą „miniTrips“. Tai - ne tik pasibastymų pėsčiomis po sostinę maršrutai, bet ir išvykos į apylinkes, kitus miestus bei nedideles gyvenvietes. Dalinsimės, kur buvome, kiek keliavome, kiek išleidome, o visu tuo galėsite pasinaudoti norėdami susiplanuoti savo išvykas.

Ne paslaptis, jog dažnas miestų gyventojų net į pakankamai netoli esančias parduotuves užsuka su savo transportu ar pavažiuoja autobusu. O kartais reikiamas atstumas - vos stotelė. Projekte sieksime įrodyti, jog Vilnius nėra tokio dydžio miestas, jog kiekvienam tikslui reikėtų keliauti kokiu nors transportu. Ir tai pradėsime jau netrukus nuo nedidelio 20 kilometrų prasiėjimo per keletą iš mikrorajonų...

Visi pasivaikščiojimų sostinėje maršrutai mūsų komandos narių bus išbandyti realybėje, o ne pateikti „iš akies“. Dalindamiesi savo nueitais maršrutais taip pat įvertinsime, kurie iš jų tinkami dviratininkams, kuriose vietose galėsite pamatyti ką nors įdomaus, bei kur rasti parduotuves nenukrypstant nuo suplanuoto kelio. Naudodamiesi pasiūlymais ne tik gerai ir sveikai praleisite laiką lauke, bet ir galėsite pažinti Vilniaus pakraščius, miegamuosius rajonus iš arčiau.

Tačiau kartais atrodo, jog tradicinis nuvykimas į miesto centrą ar pasivaikščiojimas savo mikrorajone bus toks pats nuobodus, kaip ir sėdėjimas namuose. Ką daryti tuomet? Metas keisti kryptį ir keliauti toliau! Tačiau čia atsiranda didžiausia kliūtis - pinigai. Ir vėl atrodo, jog visi planai žlugs...

Tačiau viskas nėra taip blogai! Tereikia apsidairyti ir pamatysite, jog už nedidelę sumą, kurią išleistumėte vakarą leisdami miesto kavinėse, restoranuose ar baruose, galite pasidaryti gana neblogą pažintinę vienos dienos ekskursiją į apylinkes ir pažinti savo gimtąją šalį iš arčiau.

Antroji „miniTrips“ projekto dalis skirta trumpoms, vienadienėms kelionėms po Lietuvą. Pagrindinis tikslas - pamatyti kuo daugiau per vieną dieną ir už kuo mažesnę kainą.

Kelionių startas - Vilnius. Iš čia vyksime į kitas gyvenvietes ar apylinkes, todėl lėšų, išleistų transportui skaičiavimai bus artimiausi sostinės gyventojams, tačiau stengsimės, kad lankomų gyvenviečių maršrutų pasiūlymai būtų kuo išsamesni, šiek tiek supažindintų su vietos istorija ar kitais įdomiais faktais, todėl jie bus aktualūs visiems. Norime, jog maršrutai šiek tiek būtų orientuoti ir į Geocaching'u besidominčius keliautojus, nes tai - vienas geriausių aktyvaus laisvalaikio būdų, puikiai padedantis pažinti ir apylinkes.

Su „miniTrips“ šią vasarą planuojame pradėti nedideles vienadienes keliones netoli sostinės esančiuose miestuose bei gyvenvietėse. Tikimės, jog bėgant laikui galėsime išsiplėsti ir toliau, ir pasiekti ne tik šiaurės, bet ir vakarų Lietuvą. Daugybės išvykų kol kas negalime pažadėti, bet juk ši vasara - tik pati projekto pradžia.

„miniTrips“ veiks atskirai nuo „Bernex Tinklaraščio“, kitu adresu. Daugiau informacijos apie kelionių dienoraščių projektą sužinosite sekdami Bernex.lt erdvės naujienas Facebook tinkle. „miniTrips“ startas - jau kitą savaitę.

Kiti planai

Vasarą taip pat atgis „Bernex Tinklaraščio“ erdvė. Po dviejų mėnesių sąstingio laikotarpio nauji įrašai grįžta į tinklaraštį. Pirmieji jų jau parašyti ir pasirodys kitos savaitės metu.

Archyve taip pat pavyko rasti filmuotų vaizdų, kuriais pernai nepasidalinome. Tai - ir Bernardinų sodo atidarymas praėjusią vasarą, ir pasirodymai iš festivalio „Vilnius Music Week“ trečiosios dienos, ir kitos sostinės renginių akimirkos. Visa tai šią vasarą bus patalpinta į tinklaraščio „YouTube“ kanalą.

Taip pat aktyviai svarstome dėl naujų socialinių eksperimentų vykdymo. Praėjusių metų popierinių pažinčių skelbimų socialinis eksperimentas pastaruoju metu buvo tapęs populiariausiu savaitės įrašu.


„Bernex Projektų“ vasara startuoja jau kitą savaitę! Sekite informaciją Facebook tinkle.