2013-03-21

„Google Keep“ - nauja skaitmeninė užrašų knygelė („Android“ programėlės apžvalga)

Tikriausiai kiekvienam kartais tenka pasižymėti kokį nors priminimą, nusifotografuoti ką nors, ką vėliau būtų galima panaudoti, ar susirašyti pirkinių sąrašą, kad nieko nepamištume nuėję į prekybos centrą. 

Gyvename skaitmeniniame amžiuje, todėl aišku, jog visa tai jau seniai pasiekiama naudojantis įvairiomis telefonų programėlėmis. Asmeniškai, tokiems tikslams iki šiol naudojau „Catch Notes“. Šįkart „Google“ meta iššūkį visiems tokių app'ų kūrėjams.

Patogu, paprasta greita

Bene svarbiausias tokios programėlės reikalavimas - neapsunkinti naudotojų bandant pasižymėti kilusią mintį ar vėliau jos ieškant. 

„Google Keep“ sąsaja labai paprasta. Atsidarę programėlę, iškart rasite greitojo rašymo laukelį bei norimo įrašo tipo pasirinkimo mygtukus. Su app'u įdiegiami ir valdikliai (widgets), turintys tas pačias funkcijas. Juos užsidėję ant ekrano viską galėsite atlikti dar greičiau.

Iškart po pasirinkimo eilute pateikiamas įrašų (įrašų, sąrašų, nuotraukų) srautas, kuris gali būti dvejopas - arba vieno, arba dviejų stulpelių.


Skirtingi įrašų tipai

Kartais tikrai neužtenka tiesiog įprasto teksto. Todėl programėlė turi kelis priminimų tipus.

Paprastas įrašas nebūtinai turi būti tik tekstas - prie jo galima prikabinti ir nuotrauką.


Labai patogiai galima sudaryti ir sąrašą. Surašykite visus norimus punktus, o juos atlikę bet kada galėsite išbraukti. Nuotraukos prikabinimo galimybė egzistuoja ir čia.


Trečiasis būdas mintims išsaugoti - garso įrašas. Turėtų būti įmanoma įsirašyti trumpą priminimą kalbant, o jis būtų ne tik išsaugomas, bet ir automatiškai paverčiamas į tekstą. Deja, bet mano telefone šios savybės nepavyko išbandyti - programėlė tiesiog nustoja veikusi. Tačiau pačio app'o dėl to nekaltinu. Kaltinu savo telefoną su nepilnai sutvarkyta neoficialiai atnaujinta Android versija.

Norėdami greitai pasižymėti ką nors, galite pasinaudoti ir tam skirtu teksto laukeliu, esančiu virš srauto, vos atvėrus pačią programėlę.


Kad lengviau atskirtumėte įrašus, suteikiama galimybė jiems suteikti ir skirtingas spalvas. Viso siūlomi 8 spalvų variantai.


„Keep“ - ir įprastame internete

Kuo ypač gera ši naujoji „Google“ išleista programėlė? Sinchronizacija. Viską, ką išsaugote telefone, iškart galite pasiekti ir per kompiuterį ar kitą prietaisą, kuriame naršote įprastas interneto svetaines. Galima ir atvirkščiai - įrašus bei sąrašus sukurti per „Keep“ internetinį puslapį ir netrukus jie jau bus pasiekiami ir telefone.


Apibendrinant...

Asmenine nuomone, „Google Keep“ struktūra tikrai puikiai tinkama greitam minčių užsirašymui bei sąrašų (pirkiniams, planams ar pan.) sudarymui. Ypač patogu tai, kad viskas, ką sukuriate, patogiai ir saugiai kaupiasi „Google“ serveriuose, todėl net jei telefonui kas nors nutiktų, jokių abejonių jog galite prarasti duomenis nekils. Verta paminėti, jog programėle naudotis gali tik telefonų su Android 4.0 (ICS) bei naujesnėmis versijomis turėtojai.

Nuorodos: