2010-08-03

Nokia taupo..?

Vis daugiau pasaulyje išleidžiama liečiamuosius ekranus turinčių telefonų, ir vis daugiau žmonių keičia senuosius mygtukinius į naujus. Tam, kad kiekvienas galėtų juos nusipirkti, gamintojai leidžia vis pigesnius modelius. Kaip sakoma, „kiekvienam pagal savo kišenę“.

Turbūt pigiausius liečiamuosius ekranus turinčius telefonus siūlo LG, pavyzdžiui „GS290 Cookie Fresh“, kurio kaina vos 350 Lt. Aišku, už tokią kainą daugiafunkcinio aparato tikrai negausi, ir pačio ekrano raiška yra ganėtinai maža. Tačiau žmonės, kurie negali išleisti daug pinigų, kaip tik renkasi tokius telefonus. Taip tokie gamintojai kaip Nokia praranda klientų.

Todėl Nokia nusprendė nestovėti vietoje ir žmonėms pasiūlyti pigesnius 5800 modelio variantus. Taip išėjo 5530, kuris neturi 3G interneto, GPS imtuvo, bet turi WLAN ir 3.2 megapikselių kamerą ir 5230 kuris neturi WLAN, bet turi 3G, GPS ir tik 2 megapikselių kanerą.

Tačiau net ir pigiausias variantas (5230) kainuoja virš 520 litų, todėl žmonės vis tiek gali rinktis pigesnius kitų gamintojų modelius.

Tai ir buvo priežastis Nokia gamintojams išleisti dar pigesnį Nokia 5800 variantą. Jam davė 5228 modelio numerį. Šis modelis funkcijomis panašus į 5230, tačiau neturi GPS imtuvo, 3G interneto, be to, į komplektaciją neįdedamas automobilio laikiklis, atminties kortelė ir net trikampinis stylus'as.

Bet neatrodo, kad šio modelio gamybai Nokia nusprendė išleisti daug lėšų. Šis telefonas išleistas ganėtinai skubiai ir net neturi individualaus dizaino. Jo dizainas - gryna 5230 modelio kopija:


Įdomu, ar Nokia, leisdama šį telefoną, pritrūko dizaino idėjų, ar tiesiog nusprendė sutaupyti pinigų. Bet kokiu atveju žmonėms, perkantiems naudotus telefonus iš skelbimų gali tekti nusivilti, kai vietoj žadėtojo 5230 gaus 5228, nes dabar apgaudinėti tampa labai paprasta. Tereikia į 5228 įdiegti Ovi Maps programą, ir jis atrodys kaip 5230. Tik, aišku, GPS neturės.