2010-08-21

„Bernex Blog“ 4.0 startas

Vasarai artėjant į pabaigą, „Bernex Blog“ pristato didžiausią šių metų naujovę tinklaraštyje - naują tinklaraščio išvaizdą! Nuo rugpjūčio 9 dienos kiekvienas norintis galėjo nueiti į specialiai sukurtą antrinį tinklaraštį, kuriame buvo galima išbandyti naują tinklaraščio išvaizdą. Ši galimybė taikyta iki rugpjūčio 18 dienos, o šiandien, rugpjūčio 21 dieną, ši išvaizda pritaikyta ir pagrindiniam tinklaraščiui.

Kokios naujovės?
 
Viršuje atsirado dvi meniu linijos. Pirmojoje (aukščiausioje) pateikiamos į paprastam skaitytojui nebūtiną informaciją vedančios nuorodos - apie tinklaraštį ir jo autorių, RSS srautų nuorodos, kontaktai ir panašiai. Antrojoje linijoje (žalios spalvos - iš karto po logotipu) pateikiamos nuorodos į straipsnių serijų puslapį, visų apklausų archyvą, foto-reportažus ir paramos mygtukas.
Kad patogiau būtų dalintis pranešimais su kitais, po kiekvienu straipsniu rasite mygtukų sąrašą. Jais galėsite pasidalinti straipsnio nuoroda įvairiose svetainėse.

Viena svarbiausių naujovių - dar platesnė vieta pranešimams. Ateities foto-reportažų nuotraukos bus didesnės, nei buvo senojoje tinklaraščio išvaizdoje.

Be to, dabar norimą straipsnį bus galima rasti paprasčiau - šoninėje linijoje galite rasti pranešimų išskirstymą žymomis.

Tai - dar ne viskas... 

Iš tiesų, pagrindinė dizaino BETA versijos viešinimo paskirtis buvo kitokia, nei aš buvau minėjęs, kadangi lygiai tas pats dizainas buvo pritaikytas ir dar vienai mano kuriamai svetainei. Laukiau pasiūlymų, nes norėjau, kad abi svetainės būtų patogios naudoti.

Ta svetainė, apie kurią aš nebuvau niekur pranešęs, yra atnaujintas ir dabar jau ant Wordpress variklio veikiantis „Bernex Projektų“ puslapis.

Dabar - tai nebe tik buvusių ir dabar kuriamų mano projektų duomenų bazė, bet ir puslapis, skelbiantis naujienas apie visus projektų atnaujinimus ir naujų projektų paleidimus.
Naują projektų puslapį galite rasti adresu http://projektai.bernex.lt/ 

Ir dar kai kas...

Nors ir buvau žadėjęs stengtis pristatyti kuo daugiau straipsnių šią vasarą, tas noras nepilnai išsipildė. Tam trukdė ir dideli karščiai, ir idėjų trūkumas, ir asmeniniai reikalai.

Tačiau galima rasti ir neblogų šios vasaros aspektų. Vienas iš jų - pramokau dirbti su Blender ir savo pirmąsias dvi scenas pristatysiu tinklaraštyje jau rugpjūčio 30 dieną. Gal pirmosios scenos ir neatrodys labai ypatingos, bet pažadu stengtis tobulėti.

Ačiū, kad lankotės ir esate kartu. Pažadu naujų straipsnių dar iki vasaros pabaigos.