2009-03-03

Trumpai apie numerologiją - Pitagoro kvadratas

"Numerologija" yra teorija, teigianti, kad skaičiai, su kuriais žmogus susiduria gyvenime, vienaip ar kitaip veikia jo gyvenimą" - taip teigia "Vikipedija". Nors aš nesu ekspertas, šiuo straipsniu visiškai nemokamai ir greitai galėsite sužinoti savo gyvenimo skaičių, kelintą kartą gyvenate ir apie kitus dalykus.

Numerologija pagal Pitagorą
Prieš pat Kalėdines atostogas mokykloje palikome tuo metu eitą Matematikos temą ir dėl smagumo paėmėme šį mokslą. Yra daugybė skirtingų savo skaičių nustatymų tipų, bet čia išnagrinėsime Pitagoro - žymaus graikų mistiko, filosofo ir matematiko - variantą. Visų pirmą mums reikės užsirašyti gimimo datą formatu DD-MM-YYYY (D - diena, M - mėnuo, Y - metai). Čia pavyzdžiui paimkime datą 21-05-1985 (1985 metų 5 mėnesio (gegužės) 21 diena). Dabar mums reikės surasti keturis skaičius:
  • Pimąjį suskaičiuosime sudėję visus datos skaitmenis (nesumaišykite: skaitmuo - tai bet kuris vienas datos ženklas, pvz. skaičiaus 1985 pirmasis skaitmuo yra 1, skaičiaus 21 pirmasis skaitmuo 2). Suskaičiuokime - 2+1+0+5+1+9+8+5=31.
  • Antrąjį skaičių rasime sudėję pirmojo skaičiaus skaitmenis: 3+1=4. Tai vadinamasis gyvenimo skaičius, kuris lydi jus visą gyvenimą (bent pagal mokytojos knygą taip).
  • Apskaičiuokime trečiąjį. Iš pirmojo skaičiaus atimkime pirmojo datos skaitmens dvigubą sandaugą: 31-2·2=31-4=27
  • Ir galiausiai ketvirtasis. Sudėkite trečiojo skaičiaus skaitmenis: 2+7=9
Taigi, štai ką turime:
Gimimo data-----21-05-1985
Pirmas skaičius --31
Antras skaičius ---4
Trečias skaičius --27
Ketvirtas skaičius-9

Dabar einame į antrąją dalį - pitagoro kvadrato braižymą. Nusibraižome 3x3 kvadratą:Iš gimimo datos ir išvestų keturių skaičių išsirašome visus skaitmenis (išskyrus nulį): į 1 langelį visus vienetus, į 2 langelį visus dvejetus ir t.t. Po šių "procedūrų" viskas turi atrodyti panašiai į tai (viskas priklauso nuo jūsų gimimo datos):

Dabar suskaičiuokime kiek skaitmenų yra Pitagoro kvadrate. Šiame pavyzdyje jų yra trylika, o tai pagal Pitagoro numerologiją reiškia, kad žmogus jau gyvena 13 kartą iš 15.
Viename langelyje turi būti po 2-3 skaitmenis, o kiekvienas langelis turi savo reikšmę:
  1. Charakteris. Nulemia žmogaus savimeilę (egoizmą), valią, savianalizę, ambicijas, sugebėjimą išsirinkti sau tikslą ir siekti jo nežiūrint nei į kliūtis, nei į autoritetus.
  2. Energija. Atsako už žmogaus energijos kiekį ir kokybę, gyvenimišką jėgą, jautrumą, meilę, nuoširdumą, vampyrizmą.
  3. Žingeidumas. Jis atsako už žmogaus vidinę būseną, domėjimąsi mokslais, pedantiškumą, punktualumą, tvarkingumą, praktiškumą, organizuotumą.
  4. Sveikata. Tai susieta su energine erdve, sukurta protėvių ir saugančia žmogų. Ketvertų skaičius rodo fizinio kūno patikimumo lygį.
  5. Intuicija. Tai sugebėjimas viską suvokti, kontaktuoti; logika.
  6. Žemiškumas, materialumas. Tai žmogaus žemiškumas, materialumas, žemės energija.
  7. Taletas. Angelas sargas (žmogaus saugotojas), sėkmė, bendravimo su kosmosu kanalas.
  8. Pareiga. Tai patikimumas, saugumas, punktualumas, paslaugumas, karma, atsakomybė, pareiga šeimai.
  9. Atmintis. Tai protiniai sugebėjimai, intelektas, išmintis, mentalitetas.
Jei skaitmenų langelyje yra mažiau nei du arba daugiau nei trys, jau yra negerai.
Kai kurių kitų dalykų reikšmę iš šio kvadrato galima sužinoti pagal šį brėžinį (eilutės arba stulpelio idealus skaitmenų kiekis yra penki):

Kaip pastebėjote, Numerologija yra ganėtinai įdomus mokslas, nors nėra patvirtinta, jog tai nors kiek atitinka tikrovę. Štai todėl nepatariu susiskaičiavus visus savo skaičius aklai pasitikėti gautais duomenimis. Jei norite apie save sužinoti daugiau, siūlau nusipirkti knygą apie numerologiją (tokių pilna knygynuose) arba pasiieškoti kitose interneto svetainėse.