2013-04-01

Balandžio pirmoji! (tradicinių įmonių/projektų pokštų internete suvestinė 2013-aisiais)

Su melagių diena! Kasmet jau tapo tradicija, jog „Google“ visą balandžio pirmąją talpina specialius pokštus, specialiai tam net perdarydami esančius projektus, sukurdami specialius vaizdo įrašus ar visa kita, ką tik leidžia „Google“ darbuotojų fantazija. Šie metai - ne išimtis. Todėl „Bernex Tinklaraštis“ trumpai aprašys visus juos, kad nepraleistumėte. Visgi į jų kūrimą įdėta tiek darbo :)

Kadangi prie balandžio 1-osios pokštų kūrimo prisideda daugybė kitų įmonių, žemiau aprašomi ir kai kurie jų „pristatyti produktai“.


„YouTube“ užsidaro, skelbia geriausio vaizdo įrašo rinkimus

„YouTube“ įdėjo specialų vaizdo įrašą, kuriame skelbiama, jog puslapis - tai tik didžiuliai, 8 metus trukę geriausio vaizdo įrašo rinkimai, o kadangi „dalyvių“ jau daugybė, galimybė įkelti savo „konkursinį video“ netrukus bus nutraukta, o didžiulė komisija kartu su lankytojų pagalba išrinks patį geriausią video. Tiesa, rinkimai vyks tiesioginių transliacijų metu. Viena jų - reklamuojama, paruoštas transliacijos puslapis ir net skaičiuojamas likęs laikas. Ji numatyta 19 valandą Lietuvos laiku. Kas iš tiesų bus transliuojama tuo metu kol kas išlieka paslaptimi.

„Google“ lobių žemėlapiai

„Google Maps“ komanda skelbia esą suradę piratui William Kidd priklausiusius, 315-os metų senumo žemėlapius, kuriuos tuojau pat nusprendė sudėti į savo žemėlapius. Visą tai pasiekti galite apsilankę maps.google.com/treasure. Taip pat veikia ir senovinė „Streetview“ paslauga! „Google“ praneša, jog žemėlapius deda tam, kad visa didžiulė interneto bendruomenė kartu ieškotų jame pažymėto lobio, o daugiau apie tai praneš savo Google+ puslapyje.



„Google Nose“ - kvapų paieška

Ar kada nors teko pasakoti kitiems kokį kvapą kažkas skleidžia? O gal pagalvojote, kaip šaunu būtų atpažinti, pavyzdžiui, pamatytą nežinomą gėlių rūšį vos pagal jų skleidžiamą kvapą? „Google“ „pristato“ naują paieškos funkciją - „Google Nose“, leidžiančią ieškoti pagal kvapus! Tikrai šaunu būtų, jei tokią sistemą kas nors iš tikro sukurtų :)


„Gmail Blue“ - revoliucija elektroniniame pašte

„Google“ nusprendė, jog reikia atnaujinti pasenusį elektroninio pašto naudojimo būdą, pagerinti aplinką. Todėl pristato „Gmail Blue“ - tikrą revoliuciją elektroninio pašto naudojime. Bent jau taip teigiama.


„Google Fiber“ stulpai

Galbūt girdėjote apie „Google“ vykdomą iniciatyvą „Fiber“ kuria siekiama suteikti greito interneto prieigą JAV gyventojams. Šįkart „Google“ plečia savo projektą ir pristato „Fiber“ stulpus. Tereikia prijungti savo prietaisą laidu ir galite naudotis ypač greita interneto prieiga! Tai taip paprasta!




Ne „Google“ pokštai:

„Twitter“ pristato „Twttr“ - daugiau jokių balsių!

Balandžio pirmąją „Twitter“ pristato apie projekto skilimą. Nuo šiol atsiranda „Twttr“ - socialinio tinklo versija be balsių! Tiesa, ji bus nemokama, o senoji „Twitter“ versija apmokestinama. Už papildomą mokestį taip galite įsigyti 141-ąjį simbolį. O jo tikrai dažnai pritrūksta! Tikrai puikus verslo planas, ar ne? :)

„Nokia“ pristato išmaniąją mikrobangų krosnelę

Pagaliau „Nokia“ atrado savo nišą išmaniųjų prietaisų pasaulyje. „Nokia“ pristato išmaniąją mikrobangų krosnelę! Tai tikrai sukels revoliuciją virtuvėje!