2013-03-15

„Galaxy S4“ - naujausias Samsung kūrinys (trumpa savybių apžvalga)

Kovo 15-osios naktį, truputį po 1 valandos (Lietuvos laiku) didelės tiesioginės transliacijos oficialiame „Samsung“ YouTube kanale, kurią stebėjo virš 300 tūkstančių žiūrovų, metu elektronikos prietaisų gigantas pristatė naujausią savo gaminį - „Galaxy S4“ telefoną. Jau tapo įprasta, kad kasmet nuo 2010-ųjų metų „Samsung“ pristato po naują S serijos telefoną, kuris tam tikram laikui tampa pagrindiniu įmonės garsinamu prietaisu ir savotišku kokybę atstovaujančiu ženklu.

Šįkart pristatymo renginys vyko Niujorke, Times Square aikštėje esančioje „Radio City“ muzikinėje salėje, esančioje vos už kelių pastatų nuo firminės didžiausių konkurentų „Apple“ prietaisų parduotuvės. Tačiau sutelkime dėmesį į tai, kas buvo pristatyta - „Samsung Galaxy S4“.


 

Apie telefoną

„Galaxy S4“ - įprastos formos, tačiau tikrai gražia išvaizda pasižymintis prietaisas, turintis 4,99 colių 1080p HD raiška pasižymintį ekraną (441ppi). Palyginimui - pernai išleistas „Galaxy SIII“ turėjo 4,8 colių ekraną ir palaikė 720p HD raišką. „Galaxy S4“ ypač plonas, turi įdiegtus infraraudonųjų spindulių (pvz., televizoriaus ar kito prietaiso valdymui), temperatūros ir drėgmės sensorius.




Kaip ir didžioji dauguma išmaniųjų telefonų, „Galaxy S4“ turi dvi kameras - vieną pagrindinę gale, o kitą - priekyje, anksčiau naudotą pagrinde vaizdo pokalbiams. Naujajame telefone abi jos - geresnės kokybės nei konkurentų išleistuose telefonuose. Pagrindinė kamera fotografuoja 13 megapikselių (4208 × 3120 dydžio) vaizdus, filmuoja fullHD raiška. Priekinė - 2 megapikselių.

„Galaxy S4“ varomas naujausios Android versijos 4.2.2 (Jelly Bean). Telefonas prekyboje atsiras balandžio pabaigoje.

Naujovės

Samsung stengiasi, kad S serijos telefonai pasižymėtų kažkuo nauju, ko negali pasiūlyti konkurentų telefonai. Naujų funkcijų pristatyta daug, todėl aprašau kelias iš jų.

Šįkart Samsung nusprendė išnaudoti kameras ypatingoms funkcijoms. „Dual camera“ funkcija leidžia vienu metu filmuoti ar fotografuoti iš abiejų kamerų, įterpiant priekinės kameros vaizdą į norimą įrašo/nuotraukos vietą. Taip nufilmuojami ne tik priešais matomi vaizdai, bet ir pačio operatoriaus reakcijos ar komentarai.

„Drama shot“ leidžia nufotografuoti daugybę nuotraukų, ir sujungti jas į vieną, taip sukuriant tikrai įspūdingą kadrą. „Eraser“ funkcijos pagalba nufotografuojama daug vaizdų, ir vėliau dėka jų leidžiama pašalinti nenorimas detales (pavyzdžiui, praeivius už fotografuojamų žmonių).

Su telefonu atkeliauja „S Translator“ vertėjas, leisiantis versti iš kai kurių kalbų ir raštu, ir kalbant.


Vadinamoji „Air View“ savybė leidžia naudotis tam tikromis telefono funkcijomis neliečiant pačio ekrano, pavyzdžiui, šiek tiek padidinti nuotraukas naršant galerijoje jų neatidarant. Tai vykdoma laikant pirštą arti ekrano. Ši savybė pagreitina darbo telefonu spartą.

Daug keliaujantiems „Samsung“ siūlo naudotis „Story Albums“ funkcija ir sudaryti virtualius albumus iš nuotraukų, fotografuotų tam tikrose vietovėse, su galimybe užsisakyti realų albumą su pristatymu į 70 šalių.




Samsung taip pat pristatė „Samsung Knox“, norintiems naudotis telefonu ne tik asmeniniams reikalams tvarkyti, bet ir turėti galimybę pasiekti viską, kas susiję su darbu, telefone ypač saugiai.

Su „Galaxy SIII“ atsiradusi „SmartView“ savybė buvo patobulinta - anksčiau telefonas atpažindavo, kada žmogus nebežiūri į ekraną, ir jį atjungdavo siekiant taupyti energiją. Su „Galaxy S4“ atkeliauja „Smart scroll/pause“ - funkcijos, kurios sustabdys rodomą video vos žmogui nusisukus nuo telefono ekrano. Taip pat telefonas nuo šiol supras, kada norite „važiuoti“ per tekstą aukštyn ir žemyn. Kai kurias funkcijas - slinkimą per interneto puslapius, nuotraukas galerijoje - galima valdyti tiesiog gestais ore. Nereikia liesti pačio telefono ekrano. 

Taip pat stipriai padidintos sinchronizavimo ir dalinimosi galimybės. Geresnės galimybės naudotis telefonu pristatytos ir vairuotojams.


 

Apibendrinimas

Pripažinkime, jog „Galaxy S4“ tikrai galingas prietaisas, apie kurį dar ilgai bus kalbama. Tad jei norite turėti naujausią bei vieną geriausių rinkoje telefonų - pamąstykite apie „Galaxy S4“ pirkimą kai jis pasirodys. O tai turėtų įvykti jau kitą mėnesį. Tiesa, kada telefonas pasirodys prekyboje Lietuvoje - kol kas nežinoma.

Bendra telefono savybių charakteristika: