2013-03-30

Būdai žiūrėti „Vine“ įkėlimus Android telefone

Jei nuolat sekate socialinių tinklų naujienas arba skaitėte ankstesnius tinklaraščio įrašus, tikrai girdėjote apie „Vine“. Jei nepamenate, tai - „Twitter“ pristatyta programėlė, veikianti kaip atskiras socialinis tinklas, leidžianti visiems naudotojams dalintis iki 6 sekundžių trukmės vaizdo įrašais. Nuo įprastų video šie kūriniai išsiskiria - jie vis kartojasi (loop'inasi) iš naujo. Nėra jokių grojimo ar pauzės komandų. Programėlėje tarsi stebite „gyvą“, aktyvų srautą.

Nors pradžioje kai kam ir galėjo kilti abejonių, kokio populiarumo susilauks „Vine“, skaičiai liudija, jog programėlės debiutas buvo sėkmingas. Vos per vieną savaitgalį (vasario 9-10 dienas) buvo patalpinta daugiau nei 113 tūkstančių Vine'ų (leisiu sau taip vadinti su „Vine“ sukurtus vaizdo įrašus). Iš viso virš 2 tūkstančių Vine'ų kasdien ir šie skaičiai nuolat auga.

Tačiau yra didelė problema. Ši programėlė kol kas prieinama tik prietaisų su iOS (iPhone, iPad) turėtojams. „Android“ versija - kuriama, tą patvirtino „Twitter“ komandos narys ir ieškoma vieta naujam darbuotojui. Tačiau „Android“ telefonų turėtojai nepasiduoda, ir stengiasi sugalvoti būdų bent kaip peržiūrinėti dedamus Vine'us jau dabar.

Vine Flow

Pirmoji, vasario 9-ąją pasirodžiusi neoficiali tinklo programėlė yra „Vine Flow“. Ji leidžia peržiūrinėti iš eilės naujausius Vine'us, jais dalintis kituose tinkluose bei ieškoti Vine'ų pagal žymas (hashtags). Deja, dalintis vaizdo įrašais nei viena iš programėlių galimybės nesuteikia.

Aišku, vos 2,5/5 įvertinimas nieko labai gero nežada. Programėlė nepritaikyta mažesnius ekranus turintiems telefonams - netelpa tekstas, nėra būdo pavažiuoti žemiau ir jį perskaityti. Apačioje nuolat rodomos reklamos. Ir išvis, bent jau man bandymo metu įsikrauna nedidelė dalis bandomų pažiūrėti Vine'ų, arba jų įsikrovimo laikas labai didelis. Jei ir pavyksta įkrauti, nesigirdi garso.

Nors programėlė neoficiali, nelabai funkcionuojanti ir skirta tik peržiūrai, ją jau atsisiuntė gerokai virš 50 tūkstančių žmonių. Tai tik įrodo, jog „Vine“ yra labai laukiama daugybės „Android“ telefonų naudotojų.

Programėlės išvaizda:
Įprasta programėlės išvaizda

Paieška pagal žymas

Vine Tube

Vasario 15-ąją programėlių parduotuvėje „Google Play Store“ pasirodė antroji „Vine“ tinklui dedikuota programėlė. „Vine Tube“ taip pat leidžia peržiūrinėti naujausius Vine'us. Vos įsijungus app'ą, įspūdis susidarė geresnis - nėra už mygtukų pasislepiančio teksto, galima įjungti ar išjungti garsą.

Peržiūrėjau du Vine'us iš eilės, ir... tuo gražioji dalis baigėsi. 17 kartų pamačiau klaidos pranešimą, 18-ąjį vėl tą patį vaizdo įrašą, jau matytą pradžioje. Taigi, kaip ir su ƒ„Vine Flow“, pavyksta įkrauti vos dešimtadalį Vine'ų.

Pagal žymas ieškoti video ši programėlė taip pat neleidžia. Yra kitokia funkcija - mėgstamiausiųjų sąrašas, į kurį galima įtraukti patinkančius Vine'us ir vėliau juos peržiūrinėti. Aišku, kai dauguma vaizdo įrašų net neįsikrauna, surasti kažkokius ypatingus Vine'us yra labai sudėtinga.

Programėlės aplinka
Mėgstamiausiųjų sąrašas
Nuolatinis klaidos pranešimas spaudžiant „next“

Oficiali „Twitter“ programėlė

Užsienio naujienų portalai skelbė, jog pavyksta pažiūrėti įdedamus Vine'us per oficialią „Twitter“ programėlę. Tai pavykdavo ir man. Paspaudus ant Vine'o Tweet'e įsikraudavo įprastas vaizdo grotuvas, kuris parodydavo 6 sekundžių video ir sustodavo. Na, ne taip, kaip turi iš tikro, bet bent jau rodydavo. Tačiau po pastarųjų atnaujinimų vietoj buvusio video grotuvo kraunasi kitoks, kuris per mano telefoną taip ir nepasikrauna, todėl šios integruotos galimybės bent jau aš netekau.
Dabar besikraunantis grotuvas, deja, taip nieko ir neįkraunantis

Apibendrinimas

Jei esate pašėlęs socialinių tinklų naudotojas, negalintis neišbandyti naujovių, pasiūlyčiau išbandyti bet kurią iš dviejų ankstesnių programėlių. Abi jos turi savų pliusų, bet abi turi ir šimtąkart daugiau minusų...

Jei neesate naujovių maniakas ir galite palaukti, laukite. Tai turbūt geriausias pasirinkimas, nes nei viena iš programėlių neleis pilnai patirti „Vine“ privalumų ir įdomumo, neleis patiems tapti vaizdo įrašų dalintojais, o tik žiūrovais. Tikėkimės, jog oficiali programėlė jau nebe už kalnų.