2012-06-28

Naujienos iš „Google I/O 2012“

Birželio 27-ąją San Franciske prasidėjo tris dienas truksianti kasmetinė „Google I/O“ konferencija. Vos pradėjus, „Google“ pažėrė daugybę naujienų. Kai kurias iš jų trumpai apžvelgsiu.


„Google Maps“ - žemėlapiai neprisijungus prie interneto

Keliaujate kur nors toli ir nežinote, ar turėsite internetą, bet reikės tos vietovės žemėlapių? Daugiau jokių bėdų - jau pasiekiama atnaujinta „Google Maps“ Android sistemai skirta versija, su kuria norimus žemėlapius išsisaugosite telefone ir  juos galėsite įsijungti bet kada, net kai interneto neturėsite.



Google+ įvykiai

„Google“ tęsia savo socialinio tinklo atnaujinimus. Nuo šiol bet kuris „Google+“ naudotojas gali sukurti įvykius (events) ir pakviesti į juos savo draugus. Žinoma, Facebook naudotojams iš karto atrodys, jog  „Google+“  įvykiai - dar viena nukopijuota Facebook funkcija, tačiau „Google“ sugebėjo įvykius padaryti patrauklesnius. Visi pakviesti žmonės į savo pašto dėžę gauna gražiai apipavidalintus ir visą nurodytą informaciją pateikiančius kvietimus, o dalyvaujantieji specialiame įvykio puslapyje gali dalintis savo fotografuotomis nuotraukomis. „Google“ nori, jog konkrečiam įvykiui sukurtas puslapis, skirtingai nei dažniausiai būna „Facebook'e“, nebūtų pamirštas, o liktų kaip gražus to, kas vyko, prisiminimas.




„Project Glass“

Tinklaraštyje balandžio mėnesį rašiau apie vieną projektą, kurio idėją „Google“ ne taip ir seniai paskelbė. Tai - papildytos realybės akiniai. „Project Glass“ pramintas projektas, panašu, vis labiau įgauna formą. Vakar konferencijos metu įspūdingai buvo pristatyti šių akinių prototipai. Šuoliai parašiutu, lipimas su virve, pasivažinėjimas dviračiais pastato, kuriame vyksta konferencija, stogu ir viduje tarp žmonių. Ir visa tai buvo transliuota tiesiogiai iš akinių. Įrašas iš konferencijos:



Android 4.1 Jelly Bean

Kai prieš porą dienų tiesiai prieš „Google“ pastatą Android skulptūrų sodelyje šalia kitas operacinės sistemos versijas vaizduojančias skulptūras išdygo nauja firminio roboto skulptūra, pripildyta „želė pupelių“, nieks nebeabejojo naujos „Android“ versijos pristatymu. 4.1 Jelly Bean veiks sklandžiau, greičiau, atnaujintas pradinis ekranas. Pristatyta „Google Now“ paslauga, leisianti kelionės metu sužinoti vykusių rungtynių rezultatus, orus, eismo būklę keliuose, transporto (autobusų, traukinių ir pan.) išvykimo iš artimiausių stotelių laikus ir dar daugiau. Atnaujinti pranešimai (notifications), dabar jie gali talpinti daugiau informacijos, ne tik tekstą, o nenorimų programų pranešimus galima paslėpti. Taip pat „Google“ pristatė ir savo naują planšetinį kompiuterį „Nexus 7“. Plačiau apie naująją Android versiją bei naująjį „Google“ planšetinį kompiuterį lietuviškai galite rasti Android24.lt


Tai - tik nedidelė dalis to, kas jau buvo pristatyta „Google I/O“ konferencijoje. Jei bus daugiau įdomių naujienų, jomis papildysiu šį įrašą arba jas pateiksiu naujame pranešime.