2012-04-24

„Go Google“ - naujosios Google galimybės

Šiandien „Google“ pasitiko naujienomis, leisiančiomis paprasčiau bendradarbiauti, bendrauti bei turėti visus savo dokumentus lengvai pasiekiamus, nesvarbu, kur jūs bebūtumėte.




Kurkite kartu

Panagrinėkime pavyzdį - grupei žmonių reikia sukurti vieną bendrą projektą. Dažnai tokiais atvejais elgiamasi keliais būdais:

  • kiekvienas iš narių parašo savo dalį, vėliau bandydami sujungti viską į vieną visumą, 
  • kiekvienas pasiskirsto darbą, kas gali būti netolygu (surinkti informaciją dažnai būna sunkiau nei sutvarkyti dizainą),
  • vienas žmogus daro projektą tardamasis socialiniais tinklais ar kitomis pokalbių priemonėmis, vėliau jį siunčia kitiems papildyti ar patobulinti
  • ir panašiai...
Tačiau tai gali privesti ir prie nesutarimų dėl tam tikrų aspektų, failų siuntinėjimo pirmyn ir atgal bei bereikšmio laiko gaišimo.

Su „Google Docs“ dabar galite kurti tekstinius dokumentus, skaičiuoklės (Excel) lenteles, prezentacijas ar brėžinius kartu. Tereikia pridėti draugų ir visi vienu metu galėsite rašyti, taisyti kitų padarytas klaidas bei komentuoti tam tikras dokumento vietas.



Jūsų dokumentai - visuomet su jumis

Nuo šiol „Goolge“ suteikia vietos internete kiekvienam iš jūsų. Nesvarbu, kad ir kur bebūtumėte, net neturėtumėte galimybės naudotis savo asmeniniu kompiuteriu, svarbiausias bylas galėsite pasiekti iš bet kur. „Google“ visiems skiria po 5 GB vietos - dokumentams, muzikai, filmuotai medžiagai, nuotraukoms. Čia taip pat laikomi Jūsų „Google Docs“ dokumentai.

Neužtenka 5 GB? Vos už 2,49 dolerius per mėnesį galite užsisakyti net 25 GB vietos „Google“ serveriuose. Pasidarykite to, kas Jums svarbu, kopiją internete. Juk negalite žinoti, ar nieko nenutiks Jūsų saugomiems failams. O praradus kad ir šventines nuotraukas, atgal jų nesusigrąžinsite. Visuomet geriau apsidrausti - juk atsarga gėdos nedaro.



Tai - trumpa pagrindinių „Google“ naujovių apžvalga. Daugiau informacijos galite rasti specialiame „Google“ puslapyje.