2012-03-04

Fotoreportažas - Kaziuko mugė 2012

Praėjusį šeštadienį lankiausi „Litexpo“ parodų rūmuose vykusioje „Vilniaus knygų mugėje“. Lygiai po savaitės turėjau galimybę būti dar didesnėje žmonių spūstyje kasmetinėje „Kaziuko mugėje“, vykstančioje centrinėse Vilniaus gatvėse.

Pereiti visai mugei neturėjau nei pakankamai laiko, nei noro, tačiau abejoju, ar dėl to labai daug praradau. Mugės apžvalgą pradėjau Gedimino prospekte, ties Vagos knygynu, ir baigiau Rotušės aikštėje su nedideliu nukrypimu maršruto eigoje.

Žiūrėti Kaziuko mugės maršrutą didesniame žemėlapyje

Nors kelias vos 3 kilometrų, jį pereiti sugaišau apie dvi valandas - ne dėl sustojimų prie paviljonų, bet dėl nuo didelio žmonių kiekio kai kuriose atkarpose kilusių grūsčių.


„Kaziuko mugė“ garsėja amatininkų gausa. Gana nemažai šiemet siūlančių medžio gaminius - nuo skulptūrėlių, šaukštų bei kitų maisto ruošime bei buityje naudojamų dalykų iki baldų ir užrašų pagal specialius užsakymus.


Žmonių dėmesio sulaukė ir kitos prekės - pinti krepšiai, tautinės juostos, bei svarbiausi mugės atributai - verbos.





Nors „Kaziuko mugė“ dažnai vadinama amatininkų švente, tačiau čia prieglobstį rado ir maisto pramonės atstovai, parduodantys duoną, mėsos gaminius bei kitas prekes. Kas tam tikrą atstumą mugės metu veikė lauko kavinukės, kuriose buvo galima ragauti vietoje gaminamo maisto.

Manau, jog apeiti visą mugę nėra prasmės. Daugelis prekiautojų siūlo tos pačios rūšies prekes beveik vienodomis kainomis, o jos - tikrai gana didelės. Rasti kažko neįprasto ar įdomaus yra labai sunku, jei, išvis, įmanoma.
NAUJIENA: daugiau nuotraukų, netilpusių į fotoreportažus, nuo šiol galėsite rasti tinklaraščio puslapiuose socialiniuose tinkluose. Jau dabar Facebook ir Google+ gali pamatyti tinklaraštyje neskelbtų nuotraukų iš šių metų „Vilniaus knygų mugės“ (fotografuota vasario 25 dieną) bei „Kaziuko mugės“ (fotografuota kovo 4 dieną).