2012-02-11

GIMTADIENIS! 4-eri metai metai internete!

Sveiki, mielieji skaitytojai. Prieš porą dienų, vasario 9-ąją, mano kuriamam „Bernex Tinklaraščiui“ suėjo ketveri metai. Taip jau išėjo, kad netyčia praleidau šią datą, bet geriau paminėti kiek vėliau, nei niekada :)

Startavęs 2008-ųjų pradžioje, nuo 2009-ųjų gegužės 20-osios pasiekiamas adresu www.bernex.lt, tinklaraštis jau talpina beveik 200 įrašų, buvo atvertas virš 80 tūkstančių kartų.


Deja, pernai į tinklaraštį parašiau vos 22 įrašus (palyginimui - 2009-aisiais buvo parašyti 92 įrašai). Tai įtakojo daug dalykų. Visų pirma, nebegaliu skirti tiek laiko kiek anksčiau tinklaraščio įrašų rašymui. Turiu pakankamai kitokių darbų ir tikrai nenoriu naktimis bandyti suregzti kažkokius pranešimus. Taip pat didelės (turbūt nesuklysiu sakydamas, jog didžiausios) įtakos turėjo socialiniai tinklai. Trumpi pranešimai, nuorodos, mintys, dabar keliauja tiesiai į „Twitter'į“. Jį naujinu naudodamasis mobiliuoju telefonu, todėl sunaudoju labai nedaug laiko, o jame yra daug žmonių, kurie gali atsakyti, patarti, padėti įvairiais klausimais, ko nebūdavo rašant trumpus įrašus į tinklaraštį.

Šiemet puslapį lydėjo keletas rimtesnių pasikeitimų. Nuo 2011-ųjų birželio buvo atnaujintas logotipas, keitėsi pavadinimas („Bernex Blog“ tapo „Bernex Tinklaraščiu“), sistemoje „Tumblr“ startavo projektas „Bernex Glaustai“, kuriame talpinu trumpus pranešimus, įdomius vaizdo įrašus. Nors ir sumažėjo įrašų, jie buvo kokybiškesni ir bent pora iš jų sulaukė didelio susidomėjimo bei pritraukė nemažai lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Taigi, įdomesni įrašai šiemet „Bernex Tinklaraštyje“:


„Bernex Tinklaraštis“, kaip ir kasmet, dalyvavo „Iki“ ir „Maisto Banko“ rengiamoje akcijoje „Kalėdų stebuklas“, kurioje Jūsų dėka buvo surinkti 52 reklaminio skydelio paspaudimai. Dėkoju visiems prisidėjusiems!

Jau vardijau priežastis, kodėl tinklaraštyje pranešimų skaičius kasmet mažėja. Nemanau, kad situacija pagerės kitąmet. Tačiau „Bernex Tinklaraštis“ ir toliau liks vieta, kurioje rašysiu tai, kas netelpa į 140 simbolių. Visu kitu metu liksiu aktyvus „Twitter'yje“, ateityje turiu planų pradėti rašyti ir kituose socialiniuose tinkluose.

Dėkoju, kad ir šiemet buvote kartu :)