2011-11-17

„YouTube Guide“ - naujasis „YouTube“ pradžios puslapis

Liepos mėnesį vieną iš tinklaraščio pranešimų paskyriau naujos „YouTube“ išvaizdos (kodinis pavadinimas - „Cosmic Panda“) pristatymui. Pastaruosius mėnesius jos naudotojai galėjo pastebėti nedidelius pasikeitimus, kurių prašė vartotojai - sutvarkytos tiesioginės transliacijos, dar truputį pakeistas kanalų dizainas ir panašiai.

Šiandien „YouTube“ išleido vieną iš pagrindinių pasikeitimų: visiškai perdarytą pradžios puslapį. „Google“ tikriausiai tikisi, jog po oficialaus ˜„Cosmic Panda“ paleidimo ši išvaizda pakeis labai daug laiko nejudintą homepage'o dizainą. Naujoji versija neprisijungus atrodo taip:







Tiems, kurie nėra užsiregistravę ir neturi YouTube paskyros, ypač didelės reikšmės šie pasikeitimai neturi. Tačiau pagrindinės puslapio savybės atsiskleidžia prisijungus su savo paskyra:



Visi prenumeruojami kanalai nuo šiol pasiekiami vos vienu paspaudimu puslapio kairėje atsiradusiame meniu. Pasirinkę „Subscriptions“ galite matyti visus naujausius jūsų prenumeruojamų kanalų įkeltus video. Taip pat nuo šiol į „YouTube“ integruoti ir „Google+“ bei „Facebook“ socialiniai tinklai. Jei susiesite savo paskyrą su šiais tinklais, galėsite patogiai matyti visus įrašus, kuriais dalinosi jūsų draugai.

Atnaujintas pradžios puslapis yra naujosios „YouTube“ išvaizdos, vadinamos „Cosmic Panda“, dalis. Ją galite įsijungti nueidami į youtube.com/cosmicpanda. Nesu įsitikinęs, ar „YouTube Guide“ jau prieinama visiems lankytojams, bet koks geresnis būdas apie tai sužinoti, jei ne įsitikinti pačiam?