2009-01-04

Krizė - Scientific American

Per televiziją ir internete vis dažniau girdimas žodis "krizė". Deja, krizė jau paveikė mokslinį žurnalą "Scientific American" lietuviškąjį leidimą. Gruodžio mėnesį išėjo paskutinis šio žurnalo numeris. Apie tai buvo publikuotas ir straipsnis Technologijos.lt portale:

Iš pradžių gandai, vėliau straipsnis Verslo žiniose, o dabar jau ir oficialus patvirtinimas iš žurnalo redakcijos – kad ir kaip ši žinia skambėtų, bet deja, tai tiesa – kitais metais skaitytojai jau nebegalės džiaugtis tikrai solidžiu ir įdomiu naujausius mokslo atradimus publikuojančiu žurnalu. Kodėl jis uždaromas? Dėl ko kito, jei ne dėl finansinių reikalų – leidinio populiarumas toli gražu neprilygo bulvariniai spaudai (tiražas svyravo ties 5.500-7.000 egzempliorių), o reklamos irgi nebuvo daug.
Originalas: http://www.technologijos.lt/n/spauda/sciam/straipsnis?name=straipsnis-5519&t=/449/450&l=2
Panašu, jog tuojau spaudos iš viso nebereikės, kadangi šį šeštadienį šalies dienraščiai išėjo jau pabrangę - 3 litus 50 centų kainavęs "Lietuvos Rytas" pabrango iki 3,99 , o verslo žinios netrukus pabrangs nuo 3,10 iki 3,50. Šių dienraščių kainos dar gali pasikeisti.