2008-12-21

Trumpai apie "beON"

"Naujas jungtinis vardas - beON" - tokios skrajutės buvo dalinamos ir reklamos buvo rodomos dar visai neseniai. "UAB Flopo Informacinės sistemos" pranešė apie 3 parduotuvių susijungimą į vieną, jungtinį - beOn vardą. Tai Fortakas, Fis Kompiuteriai ir Techmarket. Apie tai rašė laikraščiuose, internete (http://www.alfa.lt/straipsnis/c92386), ir visur kitur, kur dar buvo įmanoma. Vieni iš stipriausių kompiuterinės technikos parduotuvių susijungė, ir visi (bent jau kai kurie) manė, jog tai kažkas įdomaus, ir galbūt tai nukariaus ir kitus kompiuterinės technikos gigantus, pvz: BMS. Bet bėgant mėnesiams reklamos su beON nutilo... "Kas atsitiko?" - pradėjo klausti ne vienas. O štai pabandžiau paieškoti ir radau.
Kadangi delfi.lt per dieną parašo ne vieną straipsnį, šį (tarp jų ir aš) mažai pastebėjo:

"IT sektoriuje - pirmieji niūrių laikų pranašai. Sparčią plėtrą įsigijimų keliu vykdžiusi ir šiuo metu 59 parduotuves valdanti IT mažmeninkė UAB „Flopo informacinės sistemos" (FIS) susidūrė su sunkumais. Dėl maždaug 8 mln. Lt siekiančių įsiskolinimų areštuotas FIS turtas ir sąskaitos, praneša naujienų portalas vz.lt."
originalas: http://www.delfi.lt/news/economy/ITbussines/article.php?id=19340069

Visai netrukus pastebėjau jog sumažėjo ir beON parduotuvių skaičius. Gandas, jog tuoj bankrutuos beON nuėjo per visą internetą - naujienų svetaines, blogus. Ir visai netrukus, po ilgo neveikimo, atsidarė beON oficialus forumas su paaiškinimu, kas dabar yra su šiuo parduotuvių tinklu (tekstas neredaguotas):

Su Beon-u nieko neatsitiko, tai yra prekes zenklas, o ne imone. Mes galime kalbeti tik apie 2 imones: FIS ir Fortakas. Atsitiko tas kas atsitiko - situ imoniu veikla sustabdyta. Ar tai reiskia bankrota ? Galbut, kaip ir minejau anksciau - siu imoniu veikloje as jau nedalyvauju, todel ju vadovybes planu nezinau. UAB"Gerakaina Lt" nupirko is UAB "FIS" gerakaina.lt portala su teise vykdyti toliau panasaus pobudzio veikla. Gerakaina LT buvo sukurta FIS darbuotju pagrindu, kurie pamate prie ko vedama situacija ir tiesiog pasiule FIS vadovams perimti is ju keleta parduotuviu (iskaitant ir internetine) su salyga, kad visi pirkejai kurie sumokejo FIS-ui bet negavo savo prekiu- gales tai padaryti per Gerakaina Lt. Todel kol galutinai su kiekvienu pirkeju mes neatsiskaitysime jokiu nauju uzsakymu priimta nebus. Tai kolkas yra musu prioritetas. Telefonai neveike kadangi priklause ne mums, o FIS-ui. FIS e-parduotuves skyrius buvo uzdarytas - todel niekas nekele nei rageliu, nei atsakinejo i laiskus. Kaip paskambinti i UAB "Gerakaina ? Kolkas niekaip - kaip ir paminejau - dirbame tik su esamais pirkejais, kol ju lieka bent vienas-kitus klausimus spresti negalesime. O cia man asmeniskai sunkiausias klausimas. Nes mano noras ir prasymas buvo iskart visiems pirkejams pranesti kaip ir kas, bet... Deja, man buvo atsakyta : "tai ne tavo kompetencijoje, informacijos skleidimas i isore draudziamas". Kaip toki atsakyma vertinu as ? Kaip elementariausia nepagarba savo pirkejams... Leiskite man daugiau FIS valdzios sprendima nekomentuoti...
originalas: http://www.gerakaina.lt/forum/viewtopic.php?t=4473
Taigi, koks likimas laukia šių įmonių, neaišku. Jei jums iškilo kokių nors klausimų arba negavote prekių arba dar ko nors, kreipkitės į forumą http://www.gerakaina.lt/forum/viewtopic.php?t=4473 . Deja, niekuo daugiau padėti negaliu, ir tikiuosi kad beON vėl atsigaus ir toliau tęs savo veiklą taip, kai anksčiau.