2008-03-18

Skambutis

Ilgai neatnaujinau savo blogo, nes sirgau. Taip pat turėjau bėdų su "Bernex Sudoku", todėl naują sudoku paskelbsiu artimiausiu metu. Kol kas jame patalpinti pirmi 2 sudoku.

Šį kartą noriu parašyti apie knygas. Tris labai įdomias knygas "Skambutis", "Spiralė: Skambutis II" ir "Kilpa: Skambutis III". Tai pirmosios tokios knygos, kurias "suėdžiau" vos per porą dienų.
Turbūt šių knygų pavadinime esantis žodis "Skambutis" daug kam asocijuojasi su to paties pavadinimo amerikiečių filmu. Taip, amerikiečiai sukūrė tą filmą pagal šias knygas, tačiau perskaičius galima suprasti, kaip režisieriai šias knygas išdirbo. Filmas visiškai nepanašus į knygas. Vienintelis panašumas - tai vaizdajuostė, kuri savo žiūrovus nužudo per 7 dienas. Tačiau net tos vaizdajuostės vaizdai neatitinka knygose aprašytų vaizdų.
Kojo Suzukio "Skambučiai" - tai net ne siaubo knygos. Tai detektyvai. Visose knygose yra įtampa - bandymas išsiaiškinti kas yra tas Skambutis. Nenoriu aprašinėti tikslai apie ką jose rašoma, nes siūlau šias knygas perskaityti visiems.
Koji Suzuki "Skambučio" trilogiją galima nusipirkti daugelyje šalies knygynų. Jas išleido "Obuolys". Knygas taip pat galima nusipirkti internetinėje DVD ir knygų parduotuvėje LEVEL.LT